Złożenie zeznania podatkowego w Belastingdienst / Holandia
Złożenie zeznania podatkowego w Belastingdienst / Holandia
Witam mam pytanie, ponieważ składam internetowo zeznanie podatkowe w Belastingdienst, jako non-resident tax payer i mam problem, ponieważ wpisałem wszystkie kwoty z Jarropgave w miejsca wskazane i wychodzi mi, że powinienem otrzymał 344€ zwrotu, lecz pod tym jest informacja "U kunt geen rechten ontlenen aan deze berekening.", z której rozumiem, że coś jest nie tak. Czy ktoś miał może podobną sytuację lub zna się na tym i mógłby mi pomóc?
Re: Złożenie zeznania podatkowego w Belastingdienst / Holandia
U kunt geen rechten ontlenen aan deze berekening. - w wolnym tłumaczeniu...
Z tej kalkulacji nie można czerpać żadnych praw....
lub
Nie można czerpać jakichkolwiek praw z tych obliczeń...
Wynika z tego, że musisz złożyć odpowiednie dokumenty, aby uzyskać zwrot nadpłaty podatku,
w tym zaświadczenie UE/WE o dochodach uzyskanych w innym/ch krajach poza NL.
Ale to moje prywatne zdanie, musisz podpytać w BR zajmującym się takimi rozliczeniami.
Z tej kalkulacji nie można czerpać żadnych praw....
lub
Nie można czerpać jakichkolwiek praw z tych obliczeń...
Wynika z tego, że musisz złożyć odpowiednie dokumenty, aby uzyskać zwrot nadpłaty podatku,
w tym zaświadczenie UE/WE o dochodach uzyskanych w innym/ch krajach poza NL.
Ale to moje prywatne zdanie, musisz podpytać w BR zajmującym się takimi rozliczeniami.
Wiem, wysłałem zaświadczenie o dochodach z Polski do Holandii, ale pewnie dojdzie nich jakoś za ponad tydzień. Tylko właśnie jedynie mnie niepokoi to, że mogłem coś źle wpisać, dlatego najlepiej będzie gdzieś dopytać. Dodatkowo mam jeszcze jedną informację, która sugeruje, że coś jest nie tak:
Dit bedrag is exclusief belastingrente. U kunt geen rechten ontlenen aan dit bedrag of de berekening ervan. De details van de berekening ziet u hierna bij 'Berekening inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen'.
Dit bedrag is exclusief belastingrente. U kunt geen rechten ontlenen aan dit bedrag of de berekening ervan. De details van de berekening ziet u hierna bij 'Berekening inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen'.
To potwierdza jw. oraz wskazuje sposób obliczenia podatku i składek społecznych...taki odnośnik.
mniej/więcej
Kwota ta nie obejmuje odsetek podatkowych.
Z tej kwoty ani z jej wyliczenia nie można czerpać żadnych praw.
i wskazówka...
Szczegóły obliczenia przedstawiono poniżej w części „Obliczanie podatku dochodowego i składek na ubezpieczenie społeczne”.
To potwierdza jw. oraz wskazuje sposób obliczenia podatku i składek społecznych...taki odnośnik.
mniej/więcej
Kwota ta nie obejmuje odsetek podatkowych.
Z tej kwoty ani z jej wyliczenia nie można czerpać żadnych praw.
i wskazówka...
Szczegóły obliczenia przedstawiono poniżej w części „Obliczanie podatku dochodowego i składek na ubezpieczenie społeczne”.
Czyli najlepiej podejść do BR, aby dowiedzieć się dokładnie co i jak, tak?
Czyli najlepiej podejść do BR, aby dowiedzieć się dokładnie co i jak, tak?
Tak.
Myślę, że jakichś wstępnych porad udzielą gratis...
Warto także zastanowić się /to już na podstawie złożonego rozliczenia PIT-36 w PL/, czy zwrot podatku
jest opłacalny.
Jeśli podatek w rozliczeniu został odliczony, a teraz będzie zwrot z NL
- może wystąpić konieczność doliczenia tego zwrotu do podatku /zobowiązania podatkowego/.,
w rozliczeniu za rok w którym jest zwrot.
Myślę, że jakichś wstępnych porad udzielą gratis...
Warto także zastanowić się /to już na podstawie złożonego rozliczenia PIT-36 w PL/, czy zwrot podatku
jest opłacalny.
Jeśli podatek w rozliczeniu został odliczony, a teraz będzie zwrot z NL
- może wystąpić konieczność doliczenia tego zwrotu do podatku /zobowiązania podatkowego/.,
w rozliczeniu za rok w którym jest zwrot.