PIT/B - Brak możliwości wpisania w polu 12 udziału podatnika z miejscami dziesiętnymi
PIT/B - Brak możliwości wpisania w polu 12 udziału podatnika z miejscami dziesiętnymi
W naszej spółce (komandytowej) właściciel posiada udział 99,90% . Niestety, program nie pozwala na wpisanie w PIT/B w polu 12 udziału podatnika zawierającego części dziesiętne. 99% przyjmuje, a 99,9% już nie. Pojawia się czerwona ramka: "NIEPOPRAWNY FORMAT DANYCH". W ubiegłym roku nie było z tym żadnego problemu.
Re: PIT/B - Brak możliwości wpisania w polu 12 udziału podatnika z miejscami dziesiętnymi
Wprowadziłem udział procentowy. Wszystko działa poprawnie.
Jaki znak dziesiętny jest ustawiony w Windows? Może tutaj jest problem?
Jaki znak dziesiętny jest ustawiony w Windows? Może tutaj jest problem?
- Załączniki
-
- Schowek01.png (3.39 KiB) Przejrzano 651 razy
Re: PIT/B - Brak możliwości wpisania w polu 12 udziału podatnika z miejscami dziesiętnymi
Strzał w dziesiątkę! :) nie sprawdzałem, co mam ustawione w Windowsach, ale zgodnie z Pana sugestią spróbowałem wpisać zamiast przecinka - kropkę i udało się! pewnie rzeczywiście gdzieś w Windowsach mam zamienione w ustawieniach - przecinek z kropką. Wszystko już jest ok!
Dziękuję serdecznie za pomoc! A korzystając z okazji - chciałem podziękować za Pański program do rozliczeń rocznych. Kiedyś próbowałem rozliczać firmę na programach z jakichś gazetowych płytek, ale zazwyczaj okazywało się, że coś było nie dograne, czegoś nie przewidywały, pojawiały się błędy, itd. U Pana tego nie ma. PITY IPS są doskonałe, mądre i inteligentne, można na nich w 100% polegać. Gratuluję i dziękuję!
Dziękuję serdecznie za pomoc! A korzystając z okazji - chciałem podziękować za Pański program do rozliczeń rocznych. Kiedyś próbowałem rozliczać firmę na programach z jakichś gazetowych płytek, ale zazwyczaj okazywało się, że coś było nie dograne, czegoś nie przewidywały, pojawiały się błędy, itd. U Pana tego nie ma. PITY IPS są doskonałe, mądre i inteligentne, można na nich w 100% polegać. Gratuluję i dziękuję!
Bardzo dziękuję za miłe słowa!