Cześć.
Jak co roku biorę się na ostatnią chwilę za rozliczenie podatku.
Bardzo prosiłbym o pomoc.
W styczniu 2020 otrzymałem ostatnią transzę zasiłku z NL.
Na jarropgaafie mam Loon 2004E i ingehouden loonhefing 492.
To przeliczam na PLN po kursie z tamtego okresu i wpisuje do ZG 9 i 10.
Następnie rozliczam pit 36 z zarobków w PL, i to by było na tyle?
Rozumiem że na zasiłek w NL nie ma ulgi abolicyjnej ?
Dziękuję.
Pozdrawiam
Rozliczenie z pracy w PL i zasiłku z NL.
Re: Rozliczenie z pracy w PL i zasiłku z NL.
ZG poz. 25 i 26.
Chciałbym się upewnić, nie muszę wyodrębniać podatku tak jak to robiłem w poprzednich latach?
I ZG poz. 25 i 26. jest to wszystko co mam uzupełnić jeśli chodzi o Holandię?
I ZG poz. 25 i 26. jest to wszystko co mam uzupełnić jeśli chodzi o Holandię?
Tak w ZG oprócz poz. 6 to wszystko.
I jeszcze jedno ostatnie pytanie. Jak już przechodzę do wysyłki wyświetla mi się błąd i odsyła do 383a.
,,Czy program ma obliczyć kwoty w poz. 383b i 383c?" - ,,Można wybrać ,,tak" tylko wtedy, gdy kwota zaliczek FAKTYCZNIE ZAPŁACONYCH i pobranych przez płatników jest równa kwocie zaliczek NALEŻNYCH."
Rozumiem że gdyby kwota nie zapłaconych zaliczek NIE była by równa należnych zaliczek to program automatycznie blokował by przycisk TAK?
Ogólnie mam do zapłaty 988zł ale po oznaczeniu TAK zmniejsza się kwota do 181zł.
,,Czy program ma obliczyć kwoty w poz. 383b i 383c?" - ,,Można wybrać ,,tak" tylko wtedy, gdy kwota zaliczek FAKTYCZNIE ZAPŁACONYCH i pobranych przez płatników jest równa kwocie zaliczek NALEŻNYCH."
Rozumiem że gdyby kwota nie zapłaconych zaliczek NIE była by równa należnych zaliczek to program automatycznie blokował by przycisk TAK?
Ogólnie mam do zapłaty 988zł ale po oznaczeniu TAK zmniejsza się kwota do 181zł.
Tak, trzeba zaznaczyć w poz. 383 przycisk TAK. Sumują się wtedy kwoty pobranych zaliczek na podatek np. poz. 123 i ewentualnie poz. 180.
Dziękuję bardzo! Pomoc na tym forum jest nieoceniona! Jeszcze raz dziękuję.