Generalnie jestem zadowolony z PIT IPS, ale... zawsze może być lepiej. Na przykład, optuję za tym od roku czy dwóch: irytujące jest, gdy muszę "wyskakiwać" z programu, żeby poszukać KSR-u potrzebnej mi organizacji. Musi być jakaś forma szybkiego i komfortowego dotarcia do KSR-u na zwierzęta, szkoły, i tak dalej. Nie przemawia do mnie argument, że można już skoczyć do pełnego wykazu instytucji, to mi zaburza rytm pracy, wydłuża czas pracy i zwyczajnie irytuje. Za program, w końcu, płacę, mogę więc domagać się ułatwień.
Jeśli nie można obok organizacji kościelnych (dlaczego takie można włożyć do programu, a świeckich nie?) wpakować pozostałych instytucji czekających na 1% to proszę dołożyć prosty słownik własnych KSR-ów, tak jak są słowniki imion, US, ulic. Nie można "słownika" KSR? To by mi bardzo pasowało, proszę rozważyć taką opcję, macie Państwo 8 miesięcy czasu, to można zacząć robić już za 10 dni?!
Powodzenia i - że tak powiem - z góry dziękuję!
Jeśli mamy spotkać się w przyszłym roku...
-
Re: Jeśli mamy spotkać się w przyszłym roku...
Najrealniejsze jest dodanie listy OPP tworzonej przez użytkownika.
Mechanizm autopodpowiedzi działa tylko dla jednego pola na raz, więc podpowiadał by KRS bez nazwy.
Może wymyślę jakiś lepszy sposób.
PS.
Tytuł jest jak lekki szantaż... Do tej pory robiłem różne udoskonalenia niezależnie czy ktoś płacił czy nie. Bardziej zależało to od pomysłu na wykonanie. Na formularze czy PITy nie miałem zlecenia. Po prostu miałem pomysł.
Pozdrawiam
M.K.
Mechanizm autopodpowiedzi działa tylko dla jednego pola na raz, więc podpowiadał by KRS bez nazwy.
Może wymyślę jakiś lepszy sposób.
PS.
Tytuł jest jak lekki szantaż... Do tej pory robiłem różne udoskonalenia niezależnie czy ktoś płacił czy nie. Bardziej zależało to od pomysłu na wykonanie. Na formularze czy PITy nie miałem zlecenia. Po prostu miałem pomysł.
Pozdrawiam
M.K.
-
Bez urazy i przesady, szantażu tu nie ma. Ale - każdy i we wszystkim - jeśli coś nie pasuje, to się zerka na inne opcje. Używam programów i apek prostych i złożonych, to nie jest ważne, ważne czy mi pasują w całości. Co mi po nawigacji, która irytuje reklamami, na przykład? Rezygnuję, mimo że generalnie jest fajna, ale skoro muszę co cztery minuty kasować reklamy to szukam inne. PIT IPS wydają mi się coraz lepsze więc podsuwam pomysł na ulepszenie kolejne. Tylko tyle.
-
"Mechanizm autopodpowiedzi działa tylko dla jednego pola na raz, więc podpowiadał by KRS bez nazwy."
Czy stoi coś na przeszkodzie, aby dla potrzeb podpowiedzi dodać do tabeli z danymi KRS pole zawierające skonkatenowane dane? Wtedy podpodwiedź zawierałaby pełną informację...
Pozdr.
Czy stoi coś na przeszkodzie, aby dla potrzeb podpowiedzi dodać do tabeli z danymi KRS pole zawierające skonkatenowane dane? Wtedy podpodwiedź zawierałaby pełną informację...
Pozdr.
-
Właśnie! A poza tym - jakiś notes, żeby można było sobie zrobić własne 10-15 adresów?
Napisałem wcześniej:
"Najrealniejsze jest dodanie listy OPP tworzonej przez użytkownika."
I to zrobimy.
"Najrealniejsze jest dodanie listy OPP tworzonej przez użytkownika."
I to zrobimy.