Hej, mam zagwostkę.
Obywatel Hiszpanii będący polskim rezydentem ( rodzina i praca w PL ) otrzymał informację z banku Hiszpańskiego o uzyskaniu dochodów z kapitału ruchomego - papierów wartościowych - zdeponowanych w tej placówce. Czy podlega to rozliczeniu w PL? Jeśli tak, to PIT-38 i bez pit ZG?
Dywidenda zagraniczna obcokrajowca
Re: Dywidenda zagraniczna obcokrajowca
Witaj Aga K-S »
Nie wiem na pewno, ale coś mnie świta, że...jeśli jest rezydentem podatkowym PL,
wykaże to w PIT-36 w cz. N. poz. 387-392
Wykaże tam podatek pobrany /jeśli był/ w Hiszpanii i ew. niedopłatę.
Nie jestem pewny w tej chwili na 100%, ale coś takiego już robiłem.
Dotyczy to dywidendy....
Nie wiem na pewno, ale coś mnie świta, że...jeśli jest rezydentem podatkowym PL,
wykaże to w PIT-36 w cz. N. poz. 387-392
Wykaże tam podatek pobrany /jeśli był/ w Hiszpanii i ew. niedopłatę.
Nie jestem pewny w tej chwili na 100%, ale coś takiego już robiłem.
Dotyczy to dywidendy....
Hej wla.gle
mam tylko informację o kwocie uzyskanej dywidendy, nie został pobrany podatek - w pozycji impost estranger nie mam wpisanych żadnych kwot.
Podatnik nie rozlicza tego w Hiszpanii. Jeśli wykaże to w pozycji 387 ( obliczam samodzielnie 19% ) i nie wykazuję w PIT Zg? Czy tak?
mam tylko informację o kwocie uzyskanej dywidendy, nie został pobrany podatek - w pozycji impost estranger nie mam wpisanych żadnych kwot.
Podatnik nie rozlicza tego w Hiszpanii. Jeśli wykaże to w pozycji 387 ( obliczam samodzielnie 19% ) i nie wykazuję w PIT Zg? Czy tak?
..Jeśli wykażę to w pozycji 387 ( obliczam samodzielnie 19% ) i nie wykazuję w PIT Zg? Czy tak?
- myślę, że będzie OK.
Może jeszcze ktoś się wypowie...(*_*).
- myślę, że będzie OK.
Może jeszcze ktoś się wypowie...(*_*).
Właśnie tak -potwierdzam