Szanowny Panie Marcinie.
Ależ się napracowałem - i napracuję jeszcze - dzięki Pana programowi PITy2020Asystent. Pierwszy raz mi się to zdarza.
Ale po kolei...
Chciałem wydrukować na swojej drukarce wypełnione formularze PIT-37 i PIT-36 z załącznikami do nich, metodą obustronną, wszystkie strony od razu - czyli tak, jak przez ostatnie lata to robiłem.
Zacząłem od PIT-37 z załącznikiem i myślałem, że wszystko pójdzie sprawnie. Drukarka wydrukowała ładnie pierwszą stronę, odwróciła kartkę, drukuje drugą stronę i do końca jej nie wydrukowała wypluwając kartkę z siebie (przykład wydruku na dołączonym obrazku), a pozostałe kartki wypluwała już czyste. Po tym jeszcze raz spróbowałem - efekt był taki sam.
Po przeanalizowaniu tej całej sytuacji wywnioskowałem, że muszę drukować każdą stronę Z OSOBNA - innego wyjścia nie mam.
Wydruku do PDF nawet nie ruszałem, bo nie było sensu.
Dlatego prosiłbym, aby w przyszłym sezonie powrócono do starej formy programu...
Pozdrawiam.
Drukowanie na drukarce.
Re: Drukowanie na drukarce.
Najnowsza wersja? Wydruk zoptymalizowałem już jakiś czas temu. Dziwne jest, że nie działa. Ile RAM jest w komputerze 2GB czy 4GB?
Tak, ta najnowsza tj. x.x.9.1. Niestety, działa - ale jak Pan pisze - dziwnie.
RAM-u jest 4 GB.
Wiem, że Pan optymalizował niedawno wydruk. Ale cóż zrobić... trzeba drukować każdą stronę z osobna odhaczając przy tym w kółeczko inne strony i formularze.
RAM-u jest 4 GB.
Wiem, że Pan optymalizował niedawno wydruk. Ale cóż zrobić... trzeba drukować każdą stronę z osobna odhaczając przy tym w kółeczko inne strony i formularze.
Szanowny Panie Marcinie.
No i już po problemie - drukuje wszystko, jak powinno.
Problem został rozwiązany przez ...... Microsoft.
Wczoraj późnym wieczorem otrzymałem poprawkę do Windows 10 20H2 odnośnie omawianego tu mojego przypadku, a dziś wypróbowałem.
Dziękuję.
Pozdrawiam.
No i już po problemie - drukuje wszystko, jak powinno.
Problem został rozwiązany przez ...... Microsoft.
Wczoraj późnym wieczorem otrzymałem poprawkę do Windows 10 20H2 odnośnie omawianego tu mojego przypadku, a dziś wypróbowałem.
Dziękuję.
Pozdrawiam.
Ufff. Dziękuję za wiadomość. Dobrze, że nie zacząłem przerabiać wydruku bo pewnie to nic by nie dało.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
A co konkretnie napisali?
Panie Marcinie, nic mi nie napisali, bo ja do nich nic nie pisałem.
Przeczytałem tylko objaśnienie do wspomnianej poprawki i wyciągnąłem taki wniosek.
Tu można przeczytać to objaśnienie:
https://support.microsoft.com/en-us/top ... 4c68a6de33
Przeczytałem tylko objaśnienie do wspomnianej poprawki i wyciągnąłem taki wniosek.
Tu można przeczytać to objaśnienie:
https://support.microsoft.com/en-us/top ... 4c68a6de33