Ulga termomodernizacyjna - przylacze do sieci gazowej
-
Ulga termomodernizacyjna - przylacze do sieci gazowej
Czy w ramach ulgi przyłącza do sieci ciepłowniczej lub gazowej mozna odliczyc takze faktury za materialy uzyte do przylacza sieci ( rury, zawory) do budynku mieszkalnego.
-
Re: Ulga termomodernizacyjna - przylacze do sieci gazowej
Tak pisze przylacze sieci gazowej. Wiec biorac szeroki zakres tego to wiem, ze mozna. Ale tak mam watpliwosci
Re: Ulga termomodernizacyjna - przylacze do sieci gazowej
Moim zdaniem wiele rzeczy można odliczyć z wykazu ale musi to mieć związek z daną inwestycją .
Wiele osób pyta czy można odliczyć np. modernizacje systemu centralnego ogrzewania wymiana grzejników
wody użytkowej cały osprzęt, rury, ogrzewanie podłogowe w łazience, styropian wraz wylewką, głowiczki ,
instalacje elektryczną części niezbędnej do podłączenia. Można odliczyć ale jedynie w tedy kiedy to będzie
miało związek z MĄTAŻEM NOWEGO ŻRÓDŁA CIEPLĄ. czyli pieca.
Przykłady: Założyłem piec gazowy wiec mam możliwość odliczenia całej modernizacji systemu centralnego ogrzewania.
Wiec żeby wykorzystać ulgę, zakupie jeszcze styropian do ocieplenia domu, ale go nim nie ocieplę. Przy kontroli musze okazać
dokumenty lub oświadczenie o ciepleniu domu.
Dokonałem sam sobie ocieplenia domu. Biorę firmę do wykończenia ( tynkowanie ) mam możliwość odliczenia ulgi .
Treści opisu wynika że samo odliczenie czegoś, można dokonać pod warunkiem jej realizacji i jej zakończenia .
Pozdrawiam. Tolek.
Wiele osób pyta czy można odliczyć np. modernizacje systemu centralnego ogrzewania wymiana grzejników
wody użytkowej cały osprzęt, rury, ogrzewanie podłogowe w łazience, styropian wraz wylewką, głowiczki ,
instalacje elektryczną części niezbędnej do podłączenia. Można odliczyć ale jedynie w tedy kiedy to będzie
miało związek z MĄTAŻEM NOWEGO ŻRÓDŁA CIEPLĄ. czyli pieca.
Przykłady: Założyłem piec gazowy wiec mam możliwość odliczenia całej modernizacji systemu centralnego ogrzewania.
Wiec żeby wykorzystać ulgę, zakupie jeszcze styropian do ocieplenia domu, ale go nim nie ocieplę. Przy kontroli musze okazać
dokumenty lub oświadczenie o ciepleniu domu.
Dokonałem sam sobie ocieplenia domu. Biorę firmę do wykończenia ( tynkowanie ) mam możliwość odliczenia ulgi .
Treści opisu wynika że samo odliczenie czegoś, można dokonać pod warunkiem jej realizacji i jej zakończenia .
Pozdrawiam. Tolek.