PIT-11 - kiedy?

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
fff

PIT-11 - kiedy?

Post autor: fff »

Kiedyś był publikowany harmonogram poszczególnych modułów/funkcji programu z informacją na jakim etapie wdrożenia się znajdują.
Dla asystenta pit nie mogę niczego takiego znaleźć, a szkoda.

Czy wiadomo czy wprowadzanie danych PIT-11 jest już na ukończeniu i to kwestia dni, czy raczej jest to zaplanowane na za miesiąc.
Pytam, bo jest to wygodniejsze niż używanie sumatora we wszystkich polach, a że tych deklaracji PIT11 jest kilka to łatwo o pomyłkę.
Jeśli to kwestia dni to chętnie poczekam.

Ogólnie to bardzo podoba mi się wersja Asystenta Pit, jest to zmiana na lepsze, szczególnie podsumowanie mówiące o tym, czy rozliczanie małżonków razem czy osobno jest korzystniejsze.

M.K.

Re: PIT-11 - kiedy?

Post autor: M.K. »

Jutro to ustalę.

Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że program jest przydatny.

snykwa

Post autor: snykwa »

Również się przyłączę do pochwał.
Przeszkadza mi tylko jedna mała rzecz, która była w PITy NG a tu jej nie ma. Mianowicie pozycja 383 w PIT-36.
Nie sama pozycja a kwota zaliczki podatku, która tam się pojawia. Parę razy już przeszukiwałem rozliczenie bo nie wiedziałem dlaczego źle mi wychodzi zwrot czy niedopłata a okazało się, że byłem przyzwyczajony do PITy NG gdzie ta kwota w tej pozycji była domyślnie aktywna. Tzn. nie trzeba było zaznaczać "TAK" aby kwota zaliczek pobranych tam się pojawiła. Pojawiała się automatycznie. Teraz trzeba za każdym razie kliknąć na poz, 383 i wybrać tak.
Ja np. wolałbym aby "TAK" tam było automatycznie przypisane.
Nie wiem co powiedzą inni i ciekawy jestem ich opinii. Być może jest to zrobione celowo z jakiejś przyczyny.

M.K.

Miał być w tym tygodniu. Jednak testy wykazały błędy i wrócił do poprawek.
Jest nadzieja że do połowy marca...

M.K.

Co do poz.383 przepraszam, nie potrafię teraz odpowiedzieć.

M.K.

PIT-11 jest dodany do PIT asystenta

Zablokowany