Brak możliwości wysyłki zeznania

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
Przemyslaw

Re: Brak możliwości wysyłki zeznania

Post autor: Przemyslaw »

U mnie również problemy z wysyłka. Najpierw nie rozpznaje US, po wybraniu UIS z listy i wpisaniu kwoty weryfikacyjnej wyświetla sie kumunikat Status 414 ("Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu)") informuje że wystąpiły błędy! Dokument "PIT-37 wspólny" nie został przyjęty przez system e-Deklaracje.

Dane skopiowane z ubiegłorocznego zeznania i rzecz jasna sie pokrywają

M.K.

Post autor: M.K. »

"Nie rozpoznaje us"
Jaka nazwa US jest wpisana na formularzu? Może jest z adresem, a adres się zmienił...

Przemyslaw

w DEKLARACJI WPISAŁEM NAZWĘ URZĘDU SKARBOWEGO IDENTYCZNIE JAK SIĘ WYŚWIETLA NA LIŚCIE. jUŻ NIE WOŁA, ZEBY WPROWADZIĆ US Z LISTY, ALE NADAL NIE WYSYŁA DEKLARACJI. BŁĄD 414. Sprawdziłem wszystko kilkakrotnie i wszystko się zgadza. Podobnie nie mogłem wysłać korekt za lata 2017, 2018 i 2019 uzywając programy PITY 2017 IPS itd. Musiałem sie mordować, bo inaczej tego nazwać nie mozna na e-deklaracje.pl
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 01.03.2021 16:00:24

Zainicjowano tworzenie danych zeznania: PIT-37 wspólny do systemu e-Deklaracje.
Trwa podpisywanie danych i wysyłanie.
Wysłanie danych zostało przerwane!

Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 01.03.2021 16:01:38

Zainicjowano tworzenie danych zeznania: PIT-37 wspólny do systemu e-Deklaracje.
Trwa podpisywanie danych i wysyłanie.
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu ee4fdca642f491a38941790a79603825 z systemu e-Deklaracje danych dokumentu: PIT-37 wspólny
Status 414 ("Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu)") informuje że wystąpiły błędy! Dokument "PIT-37 wspólny" nie został przyjęty przez system e-Deklaracje.

Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 01.03.2021 16:02:30
Identyfikator danych: ee4fdca642f491a38941790a79603825
Numer statusu: 414
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu)

KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37 wspólny
KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-37 wspólny do systemu e-Deklaracje.

Przemyslaw

przepraszam za wielkie literyh. Caps mi wskoczył

Zablokowany