Bład aktualizacji Asystent 2020
Bład aktualizacji Asystent 2020
Podczas uruchomienia aktualizacji nie dochodzi do niej gdyż po pobraniu i uruchomieniu aktualizacji wyświetla się komunikat że proces nie może uzyskać dostępu do pliku ,ponieważ jest on używany przez inny proces. Po klinięciu w Ok wyświetla się komunikat Uruchomienie nowej wersji "Pity 2020 Asystent
Kopiowanie pliku
"C:\Users\Andi\AppData\Local\Temp\PITy2020FNS\pity2020asystent.exe" to "G:\Downloads\pity2020asystent(5).exe" nie powiodło się. i po kliknieciu Ok następuje przewanie działania uaktualnienia. Nadto program chce pobierac wersję 3.2020.6.7 która jest niewidoczna na stronie pobierania. Przy pobraniu pewłnego instalatora ze strony problem nie występuje.
Kopiowanie pliku
"C:\Users\Andi\AppData\Local\Temp\PITy2020FNS\pity2020asystent.exe" to "G:\Downloads\pity2020asystent(5).exe" nie powiodło się. i po kliknieciu Ok następuje przewanie działania uaktualnienia. Nadto program chce pobierac wersję 3.2020.6.7 która jest niewidoczna na stronie pobierania. Przy pobraniu pewłnego instalatora ze strony problem nie występuje.
Re: Bład aktualizacji Asystent 2020
Program G:\Downloads\pity2020asystent(5).exe nie zamknął się poprawnie. Czy nie było komunikatu od programu "Runtime error 217"?
W takim przypadku można też (wystarczy) w Menadżerze zadań Windowsa zakończyć proces pity2020asystent(5).
PS. Przy pobieraniu bezpośrednim Windows pobiera program dodając (n), gdzie n to kolejne wystąpienie pliku o tej samej nazwie.
Proponuję usunięcie starszych wersji, aby nie zajmowały miejsca i przypadkowo nie zostały uruchomione.
W takim przypadku można też (wystarczy) w Menadżerze zadań Windowsa zakończyć proces pity2020asystent(5).
PS. Przy pobieraniu bezpośrednim Windows pobiera program dodając (n), gdzie n to kolejne wystąpienie pliku o tej samej nazwie.
Proponuję usunięcie starszych wersji, aby nie zajmowały miejsca i przypadkowo nie zostały uruchomione.
Program dostępny na stronie jest w wersji 3.2020.6.6. Po uruchomieniu proponuje pobranie wersji 3.2020.6.7, ale po jej pobraniu i restarcie wersja dalej jest 3.2020.6.6 (i program ponownie sugeruje aktualizację). Uruchamiany plik po aktualizacji zmienia datę/godzinę więc jest nadpisywany przez nowo pobrany. Wygląda to tak, jakby zamiast wersji 3.2020.6.7 pobierał ponownie 3.2020.6.6. W katalogu %UserProfile%\AppData\Local\Temp\PITy2020FNS jest ten sam pobrany plik, we właściwości/szegóły pliku też ma wersję 3.2020.6.6.
-
Przemyslaw
Czy w związku z tym, że aktualizacja nie działa poprawnie nie mozna wysłać zeznania do US ? Usiłuje wysłać pit 37, jako potwierdzenie wstawiam przychód za rok 2019 i wyświetla mi się kumunikat : Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu) Dane błedów nie zawierają. Sa kopiowane z pitu za poprzednie lata. kwaota przychodu równiez jest prawidłowo wpisana. Co ciekawe chcąc zrobic korektę za lata 2017, 2018 i 2019 wystepuje ten sam błąd. Oczywiście za tamte lata korektę usiłowałem ztobić programem Pity 2017 itd, któe cały czas mam na dysku.
Aktualizacja nie ma wpływu na autoryzację (to na pewno). Od początku program poprawnie wysyłał dane.
Numerację wersji w pliku poprawiłem. Teraz pobierze się wersja z końcówką .7
A jeśli w Menedżerze nie ma tego procesu? Błąd 217 pojawia się od początku, przy każdym korzystaniu z programu.
Musi być w procesach (nie aplikacjach), ale czy nie wystarczy zamknąć okna z komunikatem błędu 207? Może okryło się pod innymi oknami?
Błąd 207 przy zamykaniu programu zlikwidowałem właśnie w najnowszych wersjach.
Błąd 207 przy zamykaniu programu zlikwidowałem właśnie w najnowszych wersjach.
Po aktualizacji do 3.2020.6.7 program wywala błędy. Nie pomaga sugerowane usunięcie pobranego pliku z %UserProfile%\AppData\Local\Temp\PITy2020FNS - ponowne uruchomienie programu i próba aktualizacji wyrzuca ten sam błąd. Pomaga jedynie uruchomienie pobranej wersji programu z %UserProfile%\AppData\Local\Temp\PITy2020FNS.
- Załączniki
-
- Untitled-2.png (8.83 KiB) Przejrzano 1480 razy
-
- Untitled-3.png (2.59 KiB) Przejrzano 1480 razy
Proponuje usunięcie całego folderu z C:\User\Twoja nazwa\ApData\Local\Temp\pity2020asystent.exe, następnie pobranie asystenta z linku na forum, nie za pomocą programu Asystent i jego uruchomienie, usunięty folder utworzy się ponownie.