PITy 2020 Asystent - błąd wydruku
Re: PITy 2020 Asystent - błąd wydruku
Czy czcionki w Windows są ustawione na skalowane np. 125%?
nie ma pojęcia jak można to sprawdzić?
Już nie potrzeba. Znalazłem przyczynę i poprawię może jeszcze dzisiaj, tj. przed niedzielą.
Proszę pobrać aktualizację. Wydruk powinien być poprawny.
jest już ok dziękuję.
Jak mogę zapisać w programie Pit Asystent Pit do PDF , nie widzę nigdzie takiej opcji....zapisuję mi się tylko jako plik programu, gdzieś się w tym zgubiłam...
W menu Rozliczenie - > Drukuj, albo za pomocą ikonki drukarki na pasku zadań, w wyświetlonym okienku wybierasz druk do PDF (ostatnio szwankował), albo wybierasz drukarkę i zmieniasz ją na zainstalowaną drukarkę do PDF, jeżeli takowej nie masz zainstalowanej to to zrób, np. PDFCreator.
Pięknie dziękuję.
Podłączam się do tematu. Przy korzystaniu z wbudowanej funkcji tworzenia PDFów na formularzu PIT-36 na stronie trzeciej są nadrukowane kwoty ze strony drugiej, a na stronach czwartej i piątej kwoty ze strony trzeciej. Sam wydruk zestawu PIT-36 + PIT-B + PIT-O ma dosyć sporty rozmiar 1,8 MB (rok temu wydruk z PITów NG miał poniżej 400 kB). Jak korzystam z zewnętrznych drukarek PDF to co prawda nie ma problemów z dziwnym nadrukiem kwot, ale za to sam wydruk ma monstrualne rozmiary - 18,6 MB z PDF Creatgora i ponad 26 MB z Microsoft Print to PDF. Dla porównania zrobiłem wydruk takiego samego zestawu deklaracji z konkurencyjnego programu i plik PDF miał rozmiar niecałych 300 kB (przy korzystaniu z PDF Creatora).
Instalator programu dzisiaj pobrany ze strony pity.pl. Wersja programu 3.2020.2.3.
Instalator programu dzisiaj pobrany ze strony pity.pl. Wersja programu 3.2020.2.3.
Od miesiąca mam problem z wydrukiem do PDF (PIT-28, Asystent). Cały czas nadruk jest podwójny - na poprawną treść nadrukowuje się zawartość pierwszej strony (dane, bez formularza). Czy naprawdę nie potraficie tego poprawić? Wydruk na zewnętrzną drukarkę PDF jest wykonywany w trybie czysto graficznym, stąd jest to kilka MB. Czy tego też nie potraficie poprawić? A może warto przenieść procedurę z poprzednich PIT-ów, choćby z roku 2019. W końcu jest to jakiś w miarę samodzielny moduł.