No temat maglowany ale wątpliwości rosną...ktoś coś?
1. dofinansowanie po 5000 na piec i okna z tym że na piec już otrzymane a na okna w postępowaniu...czy robiąc rozliczenie mogę od razu odjąć te 10 000 dofinansowania czy czekać muszę aż drugie otrzymam?
Ulga termomodernizacyjna
Re: Ulga termomodernizacyjna
Podobno jeśli otrzymasz to drugie dofinansowanie przed złożeniem rozliczenia, to można go odliczyć od kwoty wydatków.
Re: Ulga termomodernizacyjna
Enia ja dzwoniłem do U.S. w tej sprawie dofinansowania
zapytałem czy musze wykazywać kwotę całą czy mogę sobie kwotę dofinansowania nie wykazywać.
odpowiedziano mi ze przecież to nie jest jakiś nakaż który by zmuszał do wykazywania dofinasowania.
Jeżeli następnym roku tej kwoty nie odliczę w uldze , jeżeli odliczę to w razie kontroli jeżeli okaże sie że
kwota dofinansowania została doliczona do odliczenia a mogła być poprzednim roku odliczona będzie to
uznane dzieleniem odliczenia i nie zostanie uznane .
wiec moim zdaniem na twoim miejscu jeżeli kwota dofinansowania nie przynosi ci korzyści ,
to jej nie uwzględniaj w zeznaniu .
Pozdrawiam Tolek
zapytałem czy musze wykazywać kwotę całą czy mogę sobie kwotę dofinansowania nie wykazywać.
odpowiedziano mi ze przecież to nie jest jakiś nakaż który by zmuszał do wykazywania dofinasowania.
Jeżeli następnym roku tej kwoty nie odliczę w uldze , jeżeli odliczę to w razie kontroli jeżeli okaże sie że
kwota dofinansowania została doliczona do odliczenia a mogła być poprzednim roku odliczona będzie to
uznane dzieleniem odliczenia i nie zostanie uznane .
wiec moim zdaniem na twoim miejscu jeżeli kwota dofinansowania nie przynosi ci korzyści ,
to jej nie uwzględniaj w zeznaniu .
Pozdrawiam Tolek