Odliczenie z tytułu niepełnosprawności

arjunyodha7

Odliczenie z tytułu niepełnosprawności

Post autor: arjunyodha7 »

Dzień dobry.
Proszę odpowiedz mi. Mam osobę niepełnosprawną z grupą II niepełnosprawności (ruchliwość od urodzenia), która po przeprowadzce do innego mieszkania wyremontowała łazienkę - dostosowując ją do potrzeb swojej niepełnosprawności. Wiem, że te wydatki są nieograniczone - ale mam do rozliczenia fakturę za usługę budowlaną adaptacji tej łazienki. Do tej faktury mam dokument, z którym wyszczególniony jest towar użyty do tego remontu. Czy mogę odliczyć całą fakturę za usługę, mimo że do materiałów tych zaliczamy np. Płytki, toaletę, umywalkę oraz klej. listwy itp.?

Dziękuję C

xpaceeight

Re: Odliczenie z tytułu niepełnosprawności

Post autor: xpaceeight »

Jeśli osoba fizyczna lub osoba pozostająca na jej utrzymaniu ma 40% lub więcej niepełnosprawności, ale mniej niż 80%, wówczas można żądać odliczenia w wysokości 75 000 Rs w roku finansowym. W przypadku ciężkiej niepełnosprawności, tj. Gdy odsetek niepełnosprawności przekracza 80%

vicyclesix

Re: Odliczenie z tytułu niepełnosprawności

Post autor: vicyclesix »

Jeżeli prowadzisz działalność gospodarczą, podlegasz obowiązkowemu ubezpieczeniu społecznemu i zdrowotnemu oraz masz obowiązek (z wyjątkiem tzw. „Pokrywających się tytułów do ubezpieczenia”) opłacania składek na te ubezpieczenia. Dodatkowo, jeśli jesteś pełnoprawnym pracownikiem ZUS, będziesz opłacać składki na Fundusz Pracy.

Zablokowany