Problem z akytaulizacją PityIPS

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
polka111

Problem z akytaulizacją PityIPS

Post autor: polka111 »

Dzien dobry Panie Marcinie;-) Pisze poniewaz w tym roku mam problem ze z aktualizacją PITY IPS na stacjonarnym komputerze. Używam w biurze komputera stacjonarnego i laptopa. Na obydwóch mam PITY IPS. Część podatników mam juz na laptopie z nowszym systemem W10 ale ogromną część tych "starych"jeszcze na stacjonarnym komputerze z systemem W7. Na laptopie problemów nie ma aktualizacje się pieknie ściagają a na stacjonarnym pojawia się KOMUNIkat:
C/Program Files(x86)/IPSPI/BIUROIPS/PITyIPS/PITyIPS.exe Wystapił błąd podczas próby zamiany istniejącego pliku: Błąd podczas wykonywania DElecteFile code 5. Odmowa dostepu. Możesz ponowic nieudaną czynność,zignorowac ją ,ominąć ten plik ( nie zalecane) lub przerwac instalację "
Ignoruję i coś idzie do przodu, ale kiedy wchodzę do programu ciagle mam np PIT-37 "w przygotowaniu" podczas gdy na laptopie juz dawno smigam i wysyłam PITy37 . Co moge z tym zrobic Panie Marcinie? Nie wyobrazam sobie przeklepywać wszystkich danych moich podatników z komputera do laptopa . mam ich prawie 90% ... teraz jeszcze w takim okresie...Mam aktualna licencję i wszystko od lat , nigdy nie było problemów z aktualizacjami. bardzo proszę Pana o pomoc. A może trzeba coś dokupic dodatkową licencję ?

markus

Re: Problem z akytaulizacją PityIPS

Post autor: markus »

Może zanim p. Marcin odpowie to spróbuj uruchomić instalację jako administrator, prawoklik i "Uruchom jako administrator" może to pomoże.

Pomoc Techniczna IPS

Re: Problem z akytaulizacją PityIPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

"code 5, odmowa dostępu" - nie ma możliwości zaktualizowania programu, ponieważ jest on otwarty.

Proponuje pobrać plik instalacyjny ze strony - https://dobry.pl/pliki/pityipssetup.exe
Po pobraniu otworzyć pobrany plik instalacyjny przy zamkniętym programie.

Zablokowany