pit28
Re: pit28
z ustawy o podatku ryczałtowym...
Art. 21. 1. Podatnicy są obowiązani za każdy miesiąc obliczać ryczałt od przychodów ewidencjonowanych i wpłacać go na rachunek urzędu skarbowego
w terminie do dnia 20 następnego miesiąca,
a za miesiąc grudzień - przed upływem terminu określonego na złożenie zeznania.
Dlatego podałem ostateczny termin na złożenie rozliczenia i zapłaty podatku.
Art. 21. 1. Podatnicy są obowiązani za każdy miesiąc obliczać ryczałt od przychodów ewidencjonowanych i wpłacać go na rachunek urzędu skarbowego
w terminie do dnia 20 następnego miesiąca,
a za miesiąc grudzień - przed upływem terminu określonego na złożenie zeznania.
Dlatego podałem ostateczny termin na złożenie rozliczenia i zapłaty podatku.
-
Witam gorąco w nowym okresie " pitowania "
A jak ktoś płaci podatek co kwartał to podatek za ostatni kwartał 2020 tak samo do 1.03.2021 ???
Pozdrawiam
A jak ktoś płaci podatek co kwartał to podatek za ostatni kwartał 2020 tak samo do 1.03.2021 ???
Pozdrawiam
Witam serdecznie :))
Art. 21.1a.
Podatnicy mogą obliczać ryczałt od przychodów ewidencjonowanych i wpłacać go na rachunek urzędu skarbowego w terminie do dnia 20 następnego miesiąca po upływie kwartału, za który ryczałt ma być opłacony,
a za ostatni kwartał roku podatkowego - przed upływem terminu określonego na złożenie zeznania - czyli do 01-03-2021 r.
PIT-28/23/ za 2020r.
Kwotę należnego podatku wpisuje się w cz.N2 - Za grudzień albo za IV kwartał w poz. 174.
Art. 21.1a.
Podatnicy mogą obliczać ryczałt od przychodów ewidencjonowanych i wpłacać go na rachunek urzędu skarbowego w terminie do dnia 20 następnego miesiąca po upływie kwartału, za który ryczałt ma być opłacony,
a za ostatni kwartał roku podatkowego - przed upływem terminu określonego na złożenie zeznania - czyli do 01-03-2021 r.
PIT-28/23/ za 2020r.
Kwotę należnego podatku wpisuje się w cz.N2 - Za grudzień albo za IV kwartał w poz. 174.
Witam pięknie w nowym roku podatkowym, czy dobrze rozumiem, że nie mogę w pit-28 wykazać składek społecznych i zdrowotnych ODLICZENIA OD PRZYCHODÓW NA PODSTAWIE ART. 11 USTAWY5, które były zwolnione przez ZUS w marcu, kwietniu i maju... tak?