PITy IPS
Re: PITy IPS
Jeżeli przez ileś lat korzystałem z tego programu , dlaczego mam go teraz zmieniać??? Mam tylko nadzieję,że wprowadzone zmiany pozwolą na import danych z lat ubiegłych. Niewielka zwłoka czasowa w udostępnieniu programy PITy 2020 raczej nikogo nie zaboli, no chyba że ktoś na darmowym programie chce sobie otworzyć biuro rachunkowe, i liczy na ilość.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.
Mam pytanie. Jeśli mam na komputerze programy PITy od roku 2014 do 2019 to jeśli teraz zainstaluję program PITY IPS to będę mogła korzystać i importować ze "starych" lat z innego programu? Pytam, ponieważ jeśli nie będzie programu do PITów rocznego 2020 to będzie to duży problem, jeśli nie będzie możliwości importu.
Pozdrawiam
Mam pytanie. Jeśli mam na komputerze programy PITy od roku 2014 do 2019 to jeśli teraz zainstaluję program PITY IPS to będę mogła korzystać i importować ze "starych" lat z innego programu? Pytam, ponieważ jeśli nie będzie programu do PITów rocznego 2020 to będzie to duży problem, jeśli nie będzie możliwości importu.
Pozdrawiam
-
Czy w podpowiedziach do Organizacji 1-procentowych będą już one wszystkie, a nie wybrane przez autorów wedle ich zapatrywań?
Zawsze możesz wpisać ręcznie własny
alicja1 pisze:
> Witam.
> Mam pytanie. Jeśli mam na komputerze programy PITy od roku 2014 do 2019 to
> jeśli teraz zainstaluję program PITY IPS to będę mogła korzystać i
> importować ze "starych" lat z innego programu? Pytam, ponieważ
> jeśli nie będzie programu do PITów rocznego 2020 to będzie to duży problem,
> jeśli nie będzie możliwości importu.
>
> Pozdrawiam
Jest import od 2017 roku ponieważ PITy IPS obsługują lata 2017..2020. Można importować wszystkie zeznania do bazy PITy IPS.
Wcześniejsze lata pozostaną dostępne w PITy XXXX.
> Witam.
> Mam pytanie. Jeśli mam na komputerze programy PITy od roku 2014 do 2019 to
> jeśli teraz zainstaluję program PITY IPS to będę mogła korzystać i
> importować ze "starych" lat z innego programu? Pytam, ponieważ
> jeśli nie będzie programu do PITów rocznego 2020 to będzie to duży problem,
> jeśli nie będzie możliwości importu.
>
> Pozdrawiam
Jest import od 2017 roku ponieważ PITy IPS obsługują lata 2017..2020. Można importować wszystkie zeznania do bazy PITy IPS.
Wcześniejsze lata pozostaną dostępne w PITy XXXX.
dermatofag pisze:
> Czy w podpowiedziach do Organizacji 1-procentowych będą już one wszystkie,
> a nie wybrane przez autorów wedle ich zapatrywań?
W oknie wyboru dodałem link do aktualnego spisu OPP https://www.niw.gov.pl/opp/wykaz-opp/.
Na razie tyle ... Więcej po oprogramowaniu wszystkich formularzy.
> Czy w podpowiedziach do Organizacji 1-procentowych będą już one wszystkie,
> a nie wybrane przez autorów wedle ich zapatrywań?
W oknie wyboru dodałem link do aktualnego spisu OPP https://www.niw.gov.pl/opp/wykaz-opp/.
Na razie tyle ... Więcej po oprogramowaniu wszystkich formularzy.
ZAWSZE POWTARZAM i NIE PODAJĘ TERMINÓW JAK NIE WIEM ZE DOTRZYMAM
"informujemy, że w programie PITy IPS w module za 2020 r. formularze będziemy publikowali sukcesywnie.
Planujemy opublikować:
w dniu 07.01.2021 r. w pierwszej kolejności PIT-OP, PIT-16A, PIT-19A, PIT-38, PIT-39 - z załącznikami."
7 stycznia mija a ja "niczyja"
"informujemy, że w programie PITy IPS w module za 2020 r. formularze będziemy publikowali sukcesywnie.
Planujemy opublikować:
w dniu 07.01.2021 r. w pierwszej kolejności PIT-OP, PIT-16A, PIT-19A, PIT-38, PIT-39 - z załącznikami."
7 stycznia mija a ja "niczyja"
Waśnie wysyłam na serwer. Termin dotrzymany :)
Spokojnie to tylko w formie rozładowania nerwów księgowych . Życzę miłej pracy