Działalność gospodarcza w Holandii
Re: Działalność gospodarcza w Holandii
No to mnie zaskoczyłeś. Byłem pewny, że to poz. 13, 14 w ZG.
Sorry ....oczywiście poz. 13 dochód, 14 podatek - z rozpędu napisałem 9,10.
Dzięki za "czujność"
Ahoj !
Dzięki za "czujność"
Ahoj !
Problem w tym, że do poz. 13 nie da się wpisać bez PIT-B.
Czyli przeliczam po kursie średniorocznym - 4,298 i wpisuje do poz. 9 należności ze stosunku pracy(przychód i koszty) a w poz. 10 podatek - cały bez wyodrębniania ? Nie muszę patrzeć na wyższą skale podatkową w Holandii ? Składek nie muszę wpisywać, tylko zaznaczam ulgę abolicyjną ?
No właśnie jak mam wpisać w tej pozycji ?
@ Marcin_36 musisz poczekać aż się znów pojawi @wla.gle i to skonsultujemy, bo faktycznie w tym programie nie da się wpisać w poz. 13 bez PIT-B.
Masz NIP?
Asystent robi to tak jak podałem wcześniej. Z PIT-B.
Masz NIP?
Asystent robi to tak jak podałem wcześniej. Z PIT-B.
NIP mam stary jak miał działalność w Polsce do 31 grudnia 2018 i zlikwidował a potem od stycznia 2019 ma działalność zarejestrowaną w Holandii i tam wykonuje usługi. Przenosi ładne z Pit-b bo pit-zg tak jak pisałeś ale krzyczy wpisano błędny nip jak wpisuje pesel
Ma dwa takie same pity - dwóch kolegów miało działalność w Polsce - jeden zlikwidował na koniec 2018 a drugi ma zawieszoną od 31 grudnia 2017 i jest na ryczałcie - poszedł pit zerowy pit-28 za 2019
Chyba jutro podyskutujemy (może trzeba wpisać NIP?).
Jak będzie @wla.gle bo to spec od działalności. Coś wymyślimy.
Jak będzie @wla.gle bo to spec od działalności. Coś wymyślimy.
U tego co mam zawieszoną działalność w Polsce wpisałbym NIP jego, ale tego drugiego co zlikwidował na koniec grudnia 2018 to nie wiem czy można jego NIP wpisać