"W systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym"
"W systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym"
Witam,
Wysłałem PIT do testowego systemu e-deklaracje (podpisując go certyfikatem kwalifikowanym).
Przy próbie wysłania PIT-u do produkcyjnego systemu dostaje komunikat:
"Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym".
Skopiowałem numer referencyjny tej testowej transakcji i korzystając z funkcji
"Skopiuj identyfikator i otwórz stronę z UPO" wklejam identyfikator tej testowej transakcji i otrzymjuję Status 300 - brak dokumentu.
Poradziłem sobie w ten sposób, że wysłałem korektę PITu, ale oryginalny problem nie zniknął: nie wysyłałem PIT-a do produkcyjnego systemu.
--
BC
Wysłałem PIT do testowego systemu e-deklaracje (podpisując go certyfikatem kwalifikowanym).
Przy próbie wysłania PIT-u do produkcyjnego systemu dostaje komunikat:
"Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym".
Skopiowałem numer referencyjny tej testowej transakcji i korzystając z funkcji
"Skopiuj identyfikator i otwórz stronę z UPO" wklejam identyfikator tej testowej transakcji i otrzymjuję Status 300 - brak dokumentu.
Poradziłem sobie w ten sposób, że wysłałem korektę PITu, ale oryginalny problem nie zniknął: nie wysyłałem PIT-a do produkcyjnego systemu.
--
BC
Re: "W systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym"
Twoje rozliczenie zostało zaakceptowane z dniem 31-04-2020r.
Więc jeśli masz jakieś odliczenia i chcesz go zmienić = musisz złożyć jako korektę.
Więc jeśli masz jakieś odliczenia i chcesz go zmienić = musisz złożyć jako korektę.
mam ten sam problem wysłałem pit 36
<ns:status>411</ns:status>
<ns:statusOpis>Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym</ns:statusOpis>
a nic nie było składane, mam umowę o pracę i działalność.
<ns:status>411</ns:status>
<ns:statusOpis>Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym</ns:statusOpis>
a nic nie było składane, mam umowę o pracę i działalność.
Wejdź na Twój e-pit i sprawdź. Widocznie US sam złożył. Teraz korekta jeśli jest potrzeba.
sprawdzałem nic nie ma.
Sprawdzałeś w złożonych dokumentach?
Sprawdź w dokumentach źródłowych,
powinien tam być PIT-11 z pracy.
DG TeP nie rozlicza.
powinien tam być PIT-11 z pracy.
DG TeP nie rozlicza.
problem był taki, że rozliczam się z małżonką
Ponieważ w usłudze Twój e-PIT wygenerowane zostało dla Pana małżonki zeznanie PIT- 37, złożone przez Państwa zeznanie PIT-36 zostało odrzucone ze statusem 411 - Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym.
Ponieważ w usłudze Twój e-PIT wygenerowane zostało dla Pana małżonki zeznanie PIT- 37, złożone przez Państwa zeznanie PIT-36 zostało odrzucone ze statusem 411 - Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym.
Rozlicz na PIT-36 /korekta/, PIT/B.