zapomniałem ująć podatek zapłacony w Holandii
do zapłaty 74 zl
dochody Holandia i Szwajcaria
Re: dochody Holandia i Szwajcaria
zapomniałem o podatku zapłacony w Holandii
do zapłaty mi wyszło 74zł
do zapłaty mi wyszło 74zł
15 zł nadpłaty.
W PIT/0 poz. 43 i PIT-36 poz. 234 =88,43 ulga abolicyjna.
W PIT/0 poz. 43 i PIT-36 poz. 234 =88,43 ulga abolicyjna.
dzięki snykwa za odpowiedz.
Tak mi wyszło 15zł nadpłaty , będą się cieszyć bo ja już im wysłałem sms'a że mają do zapłaty.
a tak z ciekawości z skąd ta kwota 88,43 się bierze w poz 43 pit-0.
Jej chłopak ma prawie takie same dochody jak ona tylko bez dochodu w Kraju ,wiec on nie musi składać zeznania ,
Tylko oni po powrocie mają zamiar się budować wiec chyba lepiej będzie jak mu też złożę zeznanie.
Jeszcze jedno , Matka ma syna 27lat z orzeczeniem o niepełnosprawności ale on nie pobiera świadczenia. wiec chyba nie
może skorzystać z ulgi prorodzinnej
Pozdrawiam: Tolek
Tak mi wyszło 15zł nadpłaty , będą się cieszyć bo ja już im wysłałem sms'a że mają do zapłaty.
a tak z ciekawości z skąd ta kwota 88,43 się bierze w poz 43 pit-0.
Jej chłopak ma prawie takie same dochody jak ona tylko bez dochodu w Kraju ,wiec on nie musi składać zeznania ,
Tylko oni po powrocie mają zamiar się budować wiec chyba lepiej będzie jak mu też złożę zeznanie.
Jeszcze jedno , Matka ma syna 27lat z orzeczeniem o niepełnosprawności ale on nie pobiera świadczenia. wiec chyba nie
może skorzystać z ulgi prorodzinnej
Pozdrawiam: Tolek
...Jej chłopak ma prawie takie same dochody jak ona tylko bez dochodu w Kraju ,wiec on nie musi składać zeznania...
- lepiej jest złożyć rozliczenie, będzie wykazany dochód, a może to być potrzebne w przypadku takiej inwestycji
jak budowa domu - US będzie miał info, że osiągał dochody i ew. nie będzie się "czepiał" skąd ma kasę na budowę.
- lepiej jest złożyć rozliczenie, będzie wykazany dochód, a może to być potrzebne w przypadku takiej inwestycji
jak budowa domu - US będzie miał info, że osiągał dochody i ew. nie będzie się "czepiał" skąd ma kasę na budowę.
....ale on nie pobiera świadczenia - a ma może zasiłek/dodatek pielęgnacyjny ....?
dzięki za odpowiedz.
Matka pobiera rentę twierdzi że nie pobiera żadnego zasiłku ani dodatku na syna.
Może pobiera to przy rencie a nie wie o tym.
A jeżeli faktycznie nic nie pobiera , to chyba nie może skorzystać z ulgi.
Matka pobiera rentę twierdzi że nie pobiera żadnego zasiłku ani dodatku na syna.
Może pobiera to przy rencie a nie wie o tym.
A jeżeli faktycznie nic nie pobiera , to chyba nie może skorzystać z ulgi.