Niemcy , umowa o pracę
Niemcy , umowa o pracę
osoba pracująca w Niemczech cały rok, przesłała do rozliczenia : Meldebescheinigung zur Sozialversicherung ??? czy nie jest to czasem jakiś numer ubezpieczenia ? nie powinna przesłać : arbeitsvertrag , czy jakoś tak? na tym wspomnianym dokumencie jest od kiedy do kiedy i kwota : bruttoarbeitsentgelt.
Re: Niemcy , umowa o pracę
Meldebescheinigung zur Sozialversicherung - to jest zaświadczenie o rejestracji do ubezpieczenia ..
Jest na nim kwota brutto do ubezpieczenia bruttoarbeitsentgelt = powinna być taka sama jak bruttolohn na
Elektronische Lohnsteuerbescheinigung.
Nie ma o co kruszyć kopii - rozliczenie i tak będzie na 0,00.
Jeśli ten ktoś pracuje cały rok w DE - chyba wie co robi.:)
Jest na nim kwota brutto do ubezpieczenia bruttoarbeitsentgelt = powinna być taka sama jak bruttolohn na
Elektronische Lohnsteuerbescheinigung.
Nie ma o co kruszyć kopii - rozliczenie i tak będzie na 0,00.
Jeśli ten ktoś pracuje cały rok w DE - chyba wie co robi.:)
Gościu ma jeszcze jednego PIT-11 za 2019 , wypłata za 12/2018 wypłacona w styczniu ,z tego co mi pisze , czy coś to zmienia ?
PIT-11 sposobu rozliczenia nie zmienia - metoda wyłączenia z progresją.
Dane z PIT-11 wpisujemy do przynależnego wiersza, w zależności do rodzaju dochodu.
Może zmienić wynik rozliczenia...bo liczymy stopą procentową dochód do opodatkowania z PL.
Jeśli dochód do opodatkowania z PL będzie nadal 0,00 / po odliczeniu społecznych/, to wynik będzie 0,00.
Dane z PIT-11 wpisujemy do przynależnego wiersza, w zależności do rodzaju dochodu.
Może zmienić wynik rozliczenia...bo liczymy stopą procentową dochód do opodatkowania z PL.
Jeśli dochód do opodatkowania z PL będzie nadal 0,00 / po odliczeniu społecznych/, to wynik będzie 0,00.
i nadal może być ten dokument zaświadczenie o rejestracji do ubezpieczenia ,prawda ?
Tak - upewnij się np. telefonicznie czy te kwoty się zgadzają,
wg mnie powinny się zgadzać.
wg mnie powinny się zgadzać.
bardzo dziękuję wla.gle :)