Witam wszystkich.
Właśnie wypisałem sobie wszystkie polaw formularzu PIT-37 i chciałem go wysłać jak co roku z tą różnicą, że w tym roku korzystam jeszcze z dodatkowego formularza z powodu darowizny. Problem polega na tym, że aby była ważna to trzeba załączyć jeszcze wyciąg z rachunku i potwierdzenie od fundacji - pytanie - w którym miejscu mam to zrobić aby złożyć to drogą elektroniczną? Czy jest to tylko potrzebne przy kontroli nie składaniu? Czy należy wysłać osobny email do US?
Załączniki do PIT/0
Re: Załączniki do PIT/0
Przy wysyłaniu nie trzeba nic wpisywać poza przychodem za rok 2018.
Nie wysyła się email, ani innych dokumentów.
W PIT/O wpisujesz adres fundacji i kwotę, a w przypadku ew. czynności sprawdzających - zawsze robię
wydruk wszystkich dokumentów związanych z odliczeniami i mam gotowe na każde ew. żądanie.
Jeśli przelew - odcinek rachunku, jeśli darowizna w postaci rzeczowej, powinna być wycena/wartość
i pokwitowanie/potwierdzenie ofiarowanego tut. fundacji.
Nie wysyła się email, ani innych dokumentów.
W PIT/O wpisujesz adres fundacji i kwotę, a w przypadku ew. czynności sprawdzających - zawsze robię
wydruk wszystkich dokumentów związanych z odliczeniami i mam gotowe na każde ew. żądanie.
Jeśli przelew - odcinek rachunku, jeśli darowizna w postaci rzeczowej, powinna być wycena/wartość
i pokwitowanie/potwierdzenie ofiarowanego tut. fundacji.
Czyli PITa wysyłam normalnie, a reszta jest dla mnie jakby mnie wezwali w razie W? OK. Dziękuję ładnie za informacje.
wla.gle pisze m.in.:
>
> W PIT/O wpisujesz adres fundacji i kwotę, a w przypadku ew. czynności
> sprawdzających - zawsze robię
>
'wla.gle', w PIT/O nie wpisuje się już adresu fundacji. Wpisuje się tylko jej pełną NAZWĘ.
Ahoj!
>
> W PIT/O wpisujesz adres fundacji i kwotę, a w przypadku ew. czynności
> sprawdzających - zawsze robię
>
'wla.gle', w PIT/O nie wpisuje się już adresu fundacji. Wpisuje się tylko jej pełną NAZWĘ.
Ahoj!
Tak wiem...dzięki.
To tak z rozpędu/przyzwyczajenia.
Ale nawet jak się wpisze, to też nic się nie stanie...?
To tak z rozpędu/przyzwyczajenia.
Ale nawet jak się wpisze, to też nic się nie stanie...?