Zainstalowałem PityIPS najpierw bez SQL, potem z SQL, ale efekt taki sam. Przy próbie otwarcia programu wyskakuje wiele okienek z błędami np:
"Access violation at address 62951418 in module d2d1.dll. Write of address 000000124". Takich okienek z błędami wyskoczyła cała seria. WIN10.
Zmieniłem ścieżkę instalacji programu na dysk D:.... tam gdzie mam programy pity z 17 lat!, każdy rok w innym folderze, wtedy widzę jakiś porządek.
Poprzednie 17lat nie było takich problemów. Spróbuję zainstalować Pity2019, a jak nie to podatki.gov.pl ma w tym roku deklarację pit36 (szkoda, bo program był świetny)
PITy IPS, błąd przy otwieraniu programu
Re: PITy IPS, błąd przy otwieraniu programu
Spróbuj tak, prawoklik na pliku i uruchom jako administrator.
tez mam taki błąd , co moge zrobic? dodam, ze średnio sie znam na takich rzeczach :(
Zainstalowałem PITy2019, działają bezproblemowo. Nie próbowałem rozwiązania markus'a do PITyIPS. Na początku chciałem się przełączyć na nowy program IPS, ale że się nie udało to pozostałem przy starym, i w sumie nie żałuję. Przeczytałem na forum, kilka wypowiedzi użytkowników, wyglądających na obcykanych w wypełnianiu pitów, że nowy program jest mocno nie intuicyjny...
Ja co prawda jestem wierny PIT-om 2019 IPS ale w razie czego jestem gotowy przesiąść się na Asystenta bo jest O.K. Poczekajmy aż wszystko zostanie dopracowane i wtedy ocenimy. Zmiana podatków w czasie roku spowodowała komplikacje.
Plik systemu Windows d2d1.dll jest odpowiedzialny za grafikę "d2". Dlaczego na tych komputerach występuje błąd nie wiem. Myślę, że może mieć z ty związek sterownik karty graficznej. Proszę więc o informację jaka karta grafiki i jaki sterownik jest zainstalowany. Jeszcze lepiej... proszę najpierw spróbować zaktualizować sterownik. Może jest nowsza wersja.
Warto też sterownika poszukać na stronie producenta karty.
Warto też sterownika poszukać na stronie producenta karty.