Wysyłka i status 414
Wysyłka i status 414
Kilkukrotne wysłanie pit37 każdorazowo zwrot i status 414. Sprawdziłem wszystkie dane nie ma błędu. Coś komuś wiadomo co to może być.
-
Re: Wysyłka i status 414
nieprawidłowe dane z tego lub poprzedniego roku kwoty przychodu
Na bank kwota przychodu.
Zmiana nazwiska....
Jakaś spacja w danych autoryzujących /podświetl każdą pozycję/...
Jakaś spacja w danych autoryzujących /podświetl każdą pozycję/...
Może tak być ale przerabiałem to wiele razy.
Sprawdzałem wszystko i wszystko było O.K. a potem okazywało się, że po rozliczeniu była korekta i kwota przychodu za poprzedni rok podatkowy była inna niż ta, którą mi przedstawiano.
No chyba, że w tym przypadku nie jest wpisywana kwota przychodu za 2018?
Sprawdzałem wszystko i wszystko było O.K. a potem okazywało się, że po rozliczeniu była korekta i kwota przychodu za poprzedni rok podatkowy była inna niż ta, którą mi przedstawiano.
No chyba, że w tym przypadku nie jest wpisywana kwota przychodu za 2018?
W zeszłym roku był wysłany wspólny pit 36 teraz dwa osobne pit 36 małżonka i 37 żony. Wpisałem skopiowałem z pitu36 za 2018 kwotę z poz 149 żony do autoryzacji. I ten pit 37 wraca status 414 . Co ciekawe pit 36 małżonka przeszedł bez problemu.
Napisałeś "Wpisałem skopiowałem".
Wpisywałeś ręcznie tą kwotę? Jeśli tak to dziwne bo ja nie miałem jeszcze takiego przypadku, żeby nie "puściło".
Wpisywałeś ręcznie tą kwotę? Jeśli tak to dziwne bo ja nie miałem jeszcze takiego przypadku, żeby nie "puściło".
Miało być skopiowałem
Zrobiłem osobne zeznanie pit 37 sprawdziłem każdą literę i cyfrę wpisałem kwotę autoryzacyjną z pola 149 zeznania pit 36 2018. Wysyłam i znowu 414