Kontabilność programów

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj
krzysiek.k120

Kontabilność programów

Post autor: krzysiek.k120 »

Powiem szczerze, że najbardziej odpowiada mi program pit2019 ( jeszcze na niego cierpliwie zaczekam ), ale niektóre rozliczenia mam przygotowane już w asystencie i w ipspity , czy w program pity2019 oworzy zeznania zrobione programami ipspity i asystentem, czy trzeba otwierać każdy tym programem co był zrobiony ( pity2019 nie widzi zeznań z 2019roku zrobionych w ipspity i asystencie )
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

M.K.

Re: Kontabilność programów

Post autor: M.K. »

Z PITy201X -> PITy IPS albo Asystenta PIT.

Asystent PIT <-> PITy IPS.

Proszę nie rezygnować z nowych programów. Dopracowujemy i optymalizujemy. Jeśli trzeba to nawet układ ikonek dam do wyboru. Dodamy brakujące funkcje. Jeśli ktoś chce zapisywać w plikach - nie ma sprawy też mogę to zrobić tylko czasu trzeba.

M.K.

Odblokujemy niebawem PIT-36. Będą też PITy-11 itd. Nie przydadzą się? Wielu użytkowników nalegało aby były.

Optima

Post autor: Optima »

Doceniam szybkie reakcje na sugestie tutaj na forum. Za rok już nikt nie będzie chciał wrócić do zwykłych PITów. Trzeba (my wszyscy musimy) przeczekać tą burzę - potem będzie z górki.
A za rok będziemy się z tego śmiali.

M.K.

Chciałbym aby tak było! :)))

Czarek

Post autor: Czarek »

M.K. pisze:
> Z PITy201X -> PITy IPS albo Asystenta PIT.

To nie jest do końca tak prawdziwe - przynajmniej u mnie.

Zrobiłem w programie PITyIPS (w. 2.2019.8.1) import starych zeznań z programów PITy2017NG i PITy2018NG - formularze pięknie się otwierają i wszystkie dane są widoczne (miniatury i okno główne też).

Potem zaś zrobiłem import zeznań z programu PITy2019NG - po najechaniu na dane zeznanie kursorem myszki pokazuje się "dymek" z danymi, ale po naciśnięciu klawisza 'Enter' (aby otworzyć i obejrzeć dane zeznanie) nie pojawia się żadne zeznanie - nie ma ani miniatur ani okna głównego z zeznaniem/formularzem, jest tylko białe tło okna programu wraz z 'menu' i ikonkami.

Więc usunąłem te zeznania za 2019 rok do "PITyIPS-owego" kosza i z owego kosza też. A potem znów chciałem te zeznania zaimportować i spróbować je otworzyć, tylko nie wiem jak....

Pozdrawiam.

markus

Post autor: markus »

Czarek pisze:
> Więc usunąłem te zeznania za 2019 rok do "PITyIPS-owego" kosza i z owego
> kosza też. A potem znów chciałem te zeznania zaimportować i spróbować je otworzyć,
> tylko nie wiem jak....
>
> Pozdrawiam.

Jak najedziesz / klikniesz w okienku przy próbie importu na "Pomoc" (dolny lewy narożnik) to dowiesz się że można zaimportować z programu PITy 2019 NG tylko pliki dotyczące lat 2016, 2017, 2018, nie ma możliwości zaimportowania 2019.

Poproś pana Marcina, może to zmieni :), tylko po co takie kombinacje, zabrało by to cenny czas pana Marcina, po drugie brak logiki w takim działaniu.

Czarek

'markus', chciałem zaimportować zrobiony przez siebie PIT-36 w programie PITy2019NG do programu PiTyIPS i wysłać go do Urzedu.

To niby po co w oknie importu jest, obok 2017 i 2018, zaznaczony 2019, i jest możność wyboru pliku z rozszerzeniem *.PITY2019NG w opcji 'Import z pliku' ???

A w końcu to się "importują", tylko nie wyświetlają się jak należy...

markus

Post autor: markus »

Czarek pisze:
> To niby po co w oknie importu jest, obok 2017 i 2018, zaznaczony 2019, i
> jest możność wyboru pliku z rozszerzeniem *.PITY2019NG w opcji 'Import z
> pliku' ???

Jak wybierzesz do importu plik z 2019 r. to z automatu w oknie Import wskoczy "Rozliczenie za rok: 2019", ale nie zaimportuje, zresztą zgodnie z opisem pod butonem "Pomoc" w tym samym okienku.
Wybierzesz inny rok wtedy importuje, też zgodnie z opisem pod "Pomoc" tak jest i tego nie przeskoczysz dopóki producent nie zmieni tego, a nie można wysłać zeznania z PITy 2019NG ?

Czarek

markus pisze:
> Jak wybierzesz do importu plik z 2019 r. to z automatu w oknie Import wskoczy
> "Rozliczenie za rok: 2019", ale nie zaimportuje, zresztą zgodnie z opisem
> pod butonem "Pomoc" w tym samym okienku.

Zgadza się, ale - jak pisałem wcześniej - po usunięciu takiego "Rozliczenia...."
do "PITyIPS-owego" kosza, a potem z tegoż kosza, i ponownym imporcie - nie pokazuje się
już NIC, nawet ten napis przytoczony przez ciebie.

> Wybierzesz inny rok wtedy importuje, też zgodnie z opisem pod "Pomoc" tak
> jest i tego nie przeskoczysz dopóki producent nie zmieni tego, a nie można wysłać
> zeznania z PITy 2019NG ?

Pisałem o tym w innym wątku - poszukaj i poczytaj.

Zablokowany