PIT B MAŁŻONKA

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj
BEATA K

PIT B MAŁŻONKA

Post autor: BEATA K »

NIE WYŚWIETLA SIĘ PIT-B MAŁŻONKA. PUSTO, NIC NIE MA. NIE DOŚĆ ŻE PÓŹNO MAMY UDOSTĘPNIONY PIT36 TO TAKIE NIESPODZIANKI. PROSZĘ COŚ Z TYM ZROBIĆ.

jnh

Re: PIT B MAŁŻONKA

Post autor: jnh »

Dziś po raz pierwszy utworzyłem PIT-36 z załącznikami PIT/B dla siebie i żony przenosząc dane z 2018 r. "Wszystko" dobrze ale nie mogę otworzyć PIT/B żony. Jest po lewej stronie podgląd i nic. Skasowałem ten dokument i wprowadziłem nowy. I nic.
Skasowałem wszystko i rozpocząłem wprowadzanie danych bez importu.
Nie widzi PIT/B małżonka, który jest w podglądzie po lewej stronie ekranu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

OptimoModo

Post autor: OptimoModo »

Mam ten sam problem, a roczne na wczoraj. Znalazłem pośrednie rozwiązanie, aby dopisać dane do PIT-B małżonka.
Trzeba zmienić formę rozliczenia na "Rozliczenie małżonków osobno" wpisać dane do PIT-B małżonka i ponownie zmienić formę rozliczenia na "Wspólne". Nie gubi danych z PIT-B, ale jeszcze nie skończyłem rocznego, wiec nie wiem jakie będą jeszcze po drodze niespodzianki.
Pracuje na PITy IPS ;(

Roczne udało się dokończyć i wysłać z sukcesem do US.

Błąd jest dziwny ponieważ po ponownym uruchomieniu programu i wejściu do zeznania, załącznik PIT-B dla małżonka był już normalnie edytowany z poziomu załącznika, bez "kombinowania".
Posłuchałem rady z jednego z wątków (PIT-ZG) i ponownie pobrałem i zainstalowałem najnowsza wersję... wchodzą w roczne które już było wysłane, PIT-B małżonka edytowany itd. - błąd powrócił. PIT-B małżonka ponownie się nie wyświetla i nie można edytować. Zapisanie formularza, restart programu i ponowne otwarcie rocznego, ponownie pozwala normalnie edytować załącznik. Działa jakiś programistyczny chochlik.

W trakcie edycji postu testowałem program na innym przykładzie rocznego z dwoma PIT-B i tam załącznik małżonka był edytowany od samego początku...

M.K.

Post autor: M.K. »

Szukamy rozwiązania bo błąd może znowu powrócić.

Zablokowany