Załącznik ZG / przychody z zagranicy - kod kraju
Załącznik ZG / przychody z zagranicy - kod kraju
wpisuję pełną nazwę: STANY ZJEDNOCZONE AMERYKI, przy próbie wysyłki wyrzuca mi błąd kraju oraz brak kodu kraju. Co robię nie tak? W kodzie nie ma podpowiedzi, w nazwie jest i przy wyborze pierwsze litery są wielkie, potem zamienia na wszystkie wielkie i w dalszym ciągu wyrzuca błąd.
Re: Załącznik ZG / przychody z zagranicy - kod kraju
Ustaw w opcjach programu - wypełnianie dużymi literami,
włącz Capslocka na klawiaturze.
wybierz kraj z rozwijalnej listy.
Kodu kraju nie wpisujemy.
włącz Capslocka na klawiaturze.
wybierz kraj z rozwijalnej listy.
Kodu kraju nie wpisujemy.
To akurat robię bez problemu, natomiast program wyrzuca mi błąd przy wysyłaniu zeznania do US:
1. wpisana nazwa państwa nie została odnaleziona w tablicy wyboru dopiętej do pola - popraw dane,
2. wpisany kod kraju nie został odnaleziony w tablicy wyboru dopiętej do pola - popraw dane, jeżeli nie wpisze się kodu kraju, to system nie pozwala wysłać i informuje, że kod kraju jest obowiązkowy więc wprowadzam i wysłałam mimo to, tyle, że z komunikatem o błędach.
1. wpisana nazwa państwa nie została odnaleziona w tablicy wyboru dopiętej do pola - popraw dane,
2. wpisany kod kraju nie został odnaleziony w tablicy wyboru dopiętej do pola - popraw dane, jeżeli nie wpisze się kodu kraju, to system nie pozwala wysłać i informuje, że kod kraju jest obowiązkowy więc wprowadzam i wysłałam mimo to, tyle, że z komunikatem o błędach.
Mam o samo. Wybieram z listy - nie pokazuje się. Jeśli już "wskoczy", to program i tak zgłasza błąd.
Wkurzające troszkę, trzeba zatwierdzić błędem, dopiero przy samej wysyłce pokazuje się wybór kraju i wtedy już jest ok. Ale drukowanie i tak pokazuje błąd.