koszty uzyskania przychodów do lat 26
koszty uzyskania przychodów do lat 26
Koszty uzyskania przychodów mam w pozycji 30 i 37 na pit11, je się sumuje? Jeśli tak to mam je wpisać do pit37 na pozycje 41?
Re: koszty uzyskania przychodów do lat 26
Wpisujesz do poz. 41 ale tylko z poz. 30.
ok tez tak myslałam, dziękuję.
dzisiaj srawdziłem e pit przygotowany
przez ministerstwo koszty uzyskania
sa sumowane poz 30 +po 37 do poz 41
w pi t37
przez ministerstwo koszty uzyskania
sa sumowane poz 30 +po 37 do poz 41
w pi t37
-
krzysiek.k120
Też tak mam na e-pitach zsumowane poz.30 i poz.37 z pit 11 w poz.41 pit 37
To może jak tak liczą to niech tak zostanie, tylko trzeba zatwierdzać na podatki.gov.pl żeby było na tych co wliczyli źle
Pozdrawiam
To może jak tak liczą to niech tak zostanie, tylko trzeba zatwierdzać na podatki.gov.pl żeby było na tych co wliczyli źle
Pozdrawiam
Też mam problem z KUP z umowy zlecenia osoby do 26 lat i nie za bardzo wiem co zrobić?
z broszury informacyjnej:
"Wiersz 3: „Działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art. 13 ustawy”
w kol. c .... w poz. 56 (podatnik), odpowiednio w poz. 89 (małżonek), koszty uzyskania przychodów z umów zlecenia (kwota kosztów uwzględniona przez płatnika jest wykazywana w poz. 52 i 56 informacji PIT-11(25)). "
Może trzeba to jednak zsumować?
z broszury informacyjnej:
"Wiersz 3: „Działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art. 13 ustawy”
w kol. c .... w poz. 56 (podatnik), odpowiednio w poz. 89 (małżonek), koszty uzyskania przychodów z umów zlecenia (kwota kosztów uwzględniona przez płatnika jest wykazywana w poz. 52 i 56 informacji PIT-11(25)). "
Może trzeba to jednak zsumować?
Spróbowałem rozliczenia programem e-pit, który rozlicza na podstawie kwot podstawionych w pit-11.
Wpisałem kwoty tak w poz. powyżej 26 lat jak i do 26 lat. Koszty i składki są pobrane tylko od pozycji po 26 roku. Pobrano z poz 30 a 37 już nie.
Tak samo jest przy umowie zleceniu.
Jedynie podatki są zsumowane.
Wpisałem kwoty tak w poz. powyżej 26 lat jak i do 26 lat. Koszty i składki są pobrane tylko od pozycji po 26 roku. Pobrano z poz 30 a 37 już nie.
Tak samo jest przy umowie zleceniu.
Jedynie podatki są zsumowane.
Ja zatwierdziłem pit przygotowany
przez ministerstwo jak zle zrobili to już ich
problem dostałem potwierdzenie ze pit złożony prawidlowo
przez ministerstwo jak zle zrobili to już ich
problem dostałem potwierdzenie ze pit złożony prawidlowo
Nie wiem czy nie trzeba poczekać bo informacje są bardzo "różne".
@ staszek trzeba było nie zatwierdzać bo teraz Ty za rozliczenie odpowiadasz-sprawdziłeś i zatwierdziłeś.
Gdybyś poczekał do 30 kwietnia i zostałoby zatwierdzone przez US to mógłbyś zrzucać winę na nich (oczywiście jeśli jest źle).
Gdybyś poczekał do 30 kwietnia i zostałoby zatwierdzone przez US to mógłbyś zrzucać winę na nich (oczywiście jeśli jest źle).