PIT ZG
Re: PIT ZG
Wybierz z listy krajów - a nie wpisujesz sama
Asystent 2019. Wybierałam z listy i jest komunikat że "wartość jest niezgodna z obliczoną".
Nigdy nie wypełniało się poz. 7. Wypełniało się poz. 6.
Czyżby coś się zmieniło?
Czyżby coś się zmieniło?
-
Mamastasia
A ja mam pytanie czy ktoś mi może pomóc bo 1 raz rozliczam Holandię czy mam wpisać tylko dochód pobodpiczeniach czy gdzieś też dochód bez odliczeń
W PIT/ZG dochód po odliczeniu diety (jeśli to umowa o pracę) i kup oraz podatek.
Kwoty te będą również w PIT-36.
Kwoty te będą również w PIT-36.
-
Mamastasia
Dziękuję tak właśnie liczyłam tylko jak tak się liczy to podatek jest bardzo duży proporcjonalnie i dlatego wolałam się upewnić
-
Mamastasia
Mam jeszcze jedno pytanie bo nie niesyem pewna rozliczając się w pl nie dostanę zwrotu podatku prawda ? Muszę się rozliczyć też w Holandii by go dostać ?
Mam jeszcze jedno pytanie bo nie jestem pewna rozliczając się w pl nie dostanę zwrotu podatku prawda ?
- jeśli z rozliczenia wyjdzie nadpłata podatku po rozliczenie się w PL, to oczywiście otrzymasz zwrot nadpłaty z US.
Natomiast jeśli chcesz otrzymać nadpłatę podatku z NL, to musisz mieć zaświadczenie o dochodach z PL - EU/EOG lub UE/WE.
Zaświadczenie otrzymasz składając wniosek do US.
- jeśli z rozliczenia wyjdzie nadpłata podatku po rozliczenie się w PL, to oczywiście otrzymasz zwrot nadpłaty z US.
Natomiast jeśli chcesz otrzymać nadpłatę podatku z NL, to musisz mieć zaświadczenie o dochodach z PL - EU/EOG lub UE/WE.
Zaświadczenie otrzymasz składając wniosek do US.
-
Mamastasia
No dobrze ale w pl nie przyjoles mi system ulgi abolicyjnej....czemu ?