rozliczenie przychody Nederlandy 2019
rozliczenie przychody Nederlandy 2019
Witam chcę się podpiąć do tematu. Chce rozliczyć podatek w Polsce z Holandii. Pobrałam program, który ma sam wszystko obliczyć(e-pity), wybrałam pit 36/zg i jedyne co muszę zrobić to podać kwotę na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, która kwota to składka zdrowotna: Werkgeversbijdrage ZVW:612e czy Totaal werkgeverskosten:1151? Co sądzicie o tym programie? wyliczy mi wszystkie ulgi i zniżki czy lepiej zapłacić jakiejś księgowej?
Re: rozliczenie przychody Nederlandy 2019
Tu jest forum programu PITy IPS. Nie pytaj nas o e-pity.
niepomogłeś
...Werkgeversbijdrage ZVW:612e czy Totaal werkgeverskosten:1151? - to są składki finansowane przez pracodawcę - wkład pracodawcy.
Tutaj masz tłumaczenie Jaaropgaafu :
http://www.brz.com.pl/jaaropgaaf-jaarop ... zenie.html
Są opisane poszczególne kwoty i jak je można odliczać......
Nie znam programu e-pity....., ale sprawdź poprawność wyliczeń przez program robiąc dwa rozliczenia.
1 - metodą wyłączenia z progresją
2 - metodą proprocjonalną
podatek wyliczony powinien być taki sam /po zastosowaniu ulgi abolicyjnej/.
Jeśli tak będzie tzn., że program dobrze wylicza podatek....:).
Tutaj masz tłumaczenie Jaaropgaafu :
http://www.brz.com.pl/jaaropgaaf-jaarop ... zenie.html
Są opisane poszczególne kwoty i jak je można odliczać......
Nie znam programu e-pity....., ale sprawdź poprawność wyliczeń przez program robiąc dwa rozliczenia.
1 - metodą wyłączenia z progresją
2 - metodą proprocjonalną
podatek wyliczony powinien być taki sam /po zastosowaniu ulgi abolicyjnej/.
Jeśli tak będzie tzn., że program dobrze wylicza podatek....:).
Zadałem sobie trud i pobrałem e-pity.
Kreator poprowadził mnie wpisałem przykładowe kwoty i program policzył i zastosował tak odliczenie podatku proporcjonalnie jak i ulgę abolicyjną (zaznaczony był "ptaszek" przy ulga abolicyjna-automatycznie).
Ponieważ nie ma jeszcze "NASZEGO" programu nie mogę porównać i upewnić Cię, że dokonał prawidłowego obliczenia (podejrzewam, że liczy prawidłowo-ale nie mogę podać tego na 100%). Nie chce mi się "bawić" w ręczne liczenie.
Poczekaj do 15 lutego bo i tak wcześniejsze wysłanie rozliczenia nic Ci nie da (rozliczenie w tym roku liczone są dopiero od 15 lutego).
Na resztę @wla.gle powyżej Ci odpowiedział.
Kreator poprowadził mnie wpisałem przykładowe kwoty i program policzył i zastosował tak odliczenie podatku proporcjonalnie jak i ulgę abolicyjną (zaznaczony był "ptaszek" przy ulga abolicyjna-automatycznie).
Ponieważ nie ma jeszcze "NASZEGO" programu nie mogę porównać i upewnić Cię, że dokonał prawidłowego obliczenia (podejrzewam, że liczy prawidłowo-ale nie mogę podać tego na 100%). Nie chce mi się "bawić" w ręczne liczenie.
Poczekaj do 15 lutego bo i tak wcześniejsze wysłanie rozliczenia nic Ci nie da (rozliczenie w tym roku liczone są dopiero od 15 lutego).
Na resztę @wla.gle powyżej Ci odpowiedział.