Asystent PIT2019 w wersji 3.2019.3.2
Problem z drukowaniem na Windows 7 Pro. Podczas próby wydruku gotowej deklaracji dokument zostaje przekazany do kolejki wydruku , ale program Asystent nie podaje nazwy drukowanego dokumentu przez co ten zostaje przez Windows zakolejkowany i nie jest przekazywany do drukarki.
Próba "wydruku" do programu "doPDF" (który symuluje drukarkę) powoduje, że doPDF otrzymuje dane które przetwarza na PDF , ale on również jest bez nazwy. Oczywiście nazwę można samemu ustawić i plik PDF zapisać, ale nie chodzi o to aby korzystać z pośrednictwa innego programu tylko deklaracje wydrukować bezpośrednio z Asystenta.
System Windows był instalowany 2 miesiące temu. Na tym komputerze używane są różne programy i nie ma problemów z drukowaniem (między innymi Druki IPS).
Co ciekawe, na innym komputerze z zainstalowanym kilka lat temu systemem Windows 7 Pro wydruk z Asystenta przebiega bez problemu. Czyżby ten stary system posiadał jakieś niezbędne bibloteki ... ?
Asystent PIT2019 ma problemy z drukowaniem
Re: Asystent PIT2019 ma problemy z drukowaniem
Czy na Windows 7 pojawia się nazwa wydruku?
Nie za bardzo wiem czego pytanie dotyczy...
System Windows 7 professional
Po wejściu do kolejki dokumentów mających być wydrukowanych na drukarce widać dokument pozbawiony nazwy.
Jak się domyślam z tego powodu Windows nie potrafi go "zrzucić" na drukarkę.
Podobna sytuacja jest gdy korzystam z wirtualnej drukarki doPDF który tworzy pliki PDF na dysku. Po skierowaniu do tego programu wydruku deklaracji z Asystenta , program próbuje utworzyć plik PDF ale nie podpowiada jego nazwy.
System Windows 7 professional
Po wejściu do kolejki dokumentów mających być wydrukowanych na drukarce widać dokument pozbawiony nazwy.
Jak się domyślam z tego powodu Windows nie potrafi go "zrzucić" na drukarkę.
Podobna sytuacja jest gdy korzystam z wirtualnej drukarki doPDF który tworzy pliki PDF na dysku. Po skierowaniu do tego programu wydruku deklaracji z Asystenta , program próbuje utworzyć plik PDF ale nie podpowiada jego nazwy.
Czy na tym komputerze, na którym wydruk działa bez problemu, w kolejce czy wydruku do PDF pojawia się nazwa?
To moje pytanie wynika z sugestii, że problem może wynikać z braku nazwy.
To moje pytanie wynika z sugestii, że problem może wynikać z braku nazwy.
Na obu kompach jest Windows 7 pro więc nie załapałem pytania, sorki.
Faktycznie, jak teraz sprawdzam, to na kompie na którym wydruk deklaracji przebiega bez problemu w kolejce też nie ma nazwy. Od razu sprawdziłem program doPDF i również proponuje zapis do pliku bez jego nazwy.
Czyli brak nazwy dokumentu do wydruku nie jest problemem. Co więc może brakować świeżo zainstalowanemu Windowsowi, że nie drukuje ...?
Faktycznie, jak teraz sprawdzam, to na kompie na którym wydruk deklaracji przebiega bez problemu w kolejce też nie ma nazwy. Od razu sprawdziłem program doPDF i również proponuje zapis do pliku bez jego nazwy.
Czyli brak nazwy dokumentu do wydruku nie jest problemem. Co więc może brakować świeżo zainstalowanemu Windowsowi, że nie drukuje ...?