Usunąć program PIT 2008, czy nie?

LIX

Usunąć program PIT 2008, czy nie?

Post autor: LIX »

W ubiegłym roku korzystałem z tego programu, a w tym z PIT 2009. Teraz mam na dysku zapisane obydwa programy i nie wiem, czy mogę usunąć ten z 2008 roku, i czy nie stracę jakichś możliwości powrotu do zawartych w nim danych ? Narazie moje zeszłoroczne formularze są zapisane i mam wydruk, ale nie mam pewności, co do tego usuwania programu PIT 2008.

Bartek

Re: Usunąć program PIT 2008, czy nie?

Post autor: Bartek »

1) Zawsze możesz zeznanie wyeksportować do PDF'a
2) Zawsze można ściągnąć i zainstalować jeszcze raz program do rozliczeń za 2008 :)

Arkady_1

Post autor: Arkady_1 »

3) Najważniejsze, żebyś nie skasował plików z danymi zeznań. Sam program, jak napisał Bartek, możesz zawsze odinstalować i zainstalować ponownie.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Ja natomiast proponuje nie usuwać aplikacji PITy 2008. Dlaczego? Użytkownik może zapisać dane w dowolnym miejscu na dysku. Nie musi koniecznie w Dokumenty AFi. Czy musimy pamiętać gdzie były zapisane dane za 2008 rok? Aby otworzyć i zedytować dane nic nam nie da plik PDF. Należy zainstalować program aby dokonać ich edycji. Dodatkowo katalog z zainstalowanym programem zajmuje około 15MB. Czy to tak dużo na obecne czasy aby w przyszłości bawić się w szukanie aplikacji i jej instalację? Jedynie co proponuje to usunąć sam skrót z pulpitu.

LIX

Post autor: LIX »

Faktycznie - najlepszym wyjściem dla mnie będzie usunięcie pliku z pulpitu i tak zrobię. Dziękuję za wyjaśnienia i porady.

Włodek

Post autor: Włodek »

Od 2004 roku programów PIT-y i danych nie kasuję. Ikony trzymam w ikonie "Nieużywane skróty pulpitu."

Zablokowany