PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200

Dorota72

PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200

Post autor: Dorota72 »

Bardzo proszę o pomoc w kwestii błedu 414 ? z czego on wynika dokładnie, poniżej przesyłam raport

W trybie testowym zeznanie PIT 37 przechodzi ze statusem 200 Natomiast w normalnym trybie nie chce przejść cały czas wyświetla mi się błąd 414

Bardzo proszę o pilną pomoc
Pozdrawiam,
Dorota

Odebrane dane:

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelop ... POResponse xmlns:ns="https://bramka.e-deklaracje.mf.gov.pl/x ... eryfikacja negatywna – błąd w danych identyfikacyjnych</ns:statusOpis></ns:requestUPOResponse></soapenv:Body></soapenv:Envelope>

KONIEC

Edit : Usunąłem dane ze względu na to,że zawierały za dużo danych osobowych..

Bartek

Re: PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200

Post autor: Bartek »

414 to błąd weryfikacji danych czyli niepoprawna (niezgodna z tym co mają w systemie USu) jedna (lub kilka) z danych : kwota przychodu z 2008 roku,NIP, Imię,Nazwisko,Data Urodzenia,PESEL

Sprawdź czy dobrą kwotę przychodu z 2008 roku wpisujesz. Pamiętaj,że trzeba podać z groszami :)

Gość

Post autor: Gość »

wszystko sprawdziłam już 3 razy a kwota przychodu nie ma liczb po rzecinku ale wpisywałam i tak i tak i nie przechodzi :( ????
a dlaczego w TEST system się nie czepia ? tylko mam status 200 ??

Bartek

System testowy nie weryfikuje pod katem zgodności danych identyfikacyjnych...

Rok temu była taka sytuacja,że komuś przeszło jak podał kwotę kosztów uzyskania za 2008 rok,może spróbuj ? :)

Bartek

PITy złożone w formie papierowej do systemu wprowadzają ludzie..jak mają przed sobą 324 PIT danego dnia to mogą błędnie przepisać niestety ;(

Gość

Juz wiem,
jakiś "łoś" w Urzedzie wpisał do systemu Imię Kamila zamiast Kamilia, pomimo, ze od kilku lat PIT37 jest skladany na imie Kamilia i to blokowało. Nagle na to wpadłam , że tutaj mogli się pomylić przeklepując dane z wersji papierowej :)
i poszło
VICTORIA
Pozdrawiam,
Dorota

Bartek

Zapamiętaj,że o to chodzi,bo za rok będą te same jaja :) A swoja droga to też nie wiedziałem, że istnieje imię Kamilia, dopiero Google mnie oświeciło :)

Gość

a swoją drogą to jest gdzieś na stronie MF link do statusu złożonych wniosków, chodzi mi o informacje czy jest weryfikowany czy do wypłaty czy wypłacono itp.itd ???

Pzdr
Dorota

Bartek

Niestety nie. Jeżeli masz status 200 i możesz wydrukować UPO to masz jedynie potwierdzenie,że dotarło. Tego czy przelew ze zwrotem wyszedł od nich nie da się sprawdzić.

Zablokowany