PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200
PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200
Bardzo proszę o pomoc w kwestii błedu 414 ? z czego on wynika dokładnie, poniżej przesyłam raport
W trybie testowym zeznanie PIT 37 przechodzi ze statusem 200 Natomiast w normalnym trybie nie chce przejść cały czas wyświetla mi się błąd 414
Bardzo proszę o pilną pomoc
Pozdrawiam,
Dorota
Odebrane dane:
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelop ... POResponse xmlns:ns="https://bramka.e-deklaracje.mf.gov.pl/x ... eryfikacja negatywna – błąd w danych identyfikacyjnych</ns:statusOpis></ns:requestUPOResponse></soapenv:Body></soapenv:Envelope>
KONIEC
Edit : Usunąłem dane ze względu na to,że zawierały za dużo danych osobowych..
W trybie testowym zeznanie PIT 37 przechodzi ze statusem 200 Natomiast w normalnym trybie nie chce przejść cały czas wyświetla mi się błąd 414
Bardzo proszę o pilną pomoc
Pozdrawiam,
Dorota
Odebrane dane:
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelop ... POResponse xmlns:ns="https://bramka.e-deklaracje.mf.gov.pl/x ... eryfikacja negatywna – błąd w danych identyfikacyjnych</ns:statusOpis></ns:requestUPOResponse></soapenv:Body></soapenv:Envelope>
KONIEC
Edit : Usunąłem dane ze względu na to,że zawierały za dużo danych osobowych..
Re: PROBLEM Z 414 przy wysyłce kiedy przy TEST mam status 200
414 to błąd weryfikacji danych czyli niepoprawna (niezgodna z tym co mają w systemie USu) jedna (lub kilka) z danych : kwota przychodu z 2008 roku,NIP, Imię,Nazwisko,Data Urodzenia,PESEL
Sprawdź czy dobrą kwotę przychodu z 2008 roku wpisujesz. Pamiętaj,że trzeba podać z groszami :)
Sprawdź czy dobrą kwotę przychodu z 2008 roku wpisujesz. Pamiętaj,że trzeba podać z groszami :)
wszystko sprawdziłam już 3 razy a kwota przychodu nie ma liczb po rzecinku ale wpisywałam i tak i tak i nie przechodzi :( ????
a dlaczego w TEST system się nie czepia ? tylko mam status 200 ??
a dlaczego w TEST system się nie czepia ? tylko mam status 200 ??
System testowy nie weryfikuje pod katem zgodności danych identyfikacyjnych...
Rok temu była taka sytuacja,że komuś przeszło jak podał kwotę kosztów uzyskania za 2008 rok,może spróbuj ? :)
Rok temu była taka sytuacja,że komuś przeszło jak podał kwotę kosztów uzyskania za 2008 rok,może spróbuj ? :)
PITy złożone w formie papierowej do systemu wprowadzają ludzie..jak mają przed sobą 324 PIT danego dnia to mogą błędnie przepisać niestety ;(
Juz wiem,
jakiś "łoś" w Urzedzie wpisał do systemu Imię Kamila zamiast Kamilia, pomimo, ze od kilku lat PIT37 jest skladany na imie Kamilia i to blokowało. Nagle na to wpadłam , że tutaj mogli się pomylić przeklepując dane z wersji papierowej :)
i poszło
VICTORIA
Pozdrawiam,
Dorota
jakiś "łoś" w Urzedzie wpisał do systemu Imię Kamila zamiast Kamilia, pomimo, ze od kilku lat PIT37 jest skladany na imie Kamilia i to blokowało. Nagle na to wpadłam , że tutaj mogli się pomylić przeklepując dane z wersji papierowej :)
i poszło
VICTORIA
Pozdrawiam,
Dorota
Zapamiętaj,że o to chodzi,bo za rok będą te same jaja :) A swoja droga to też nie wiedziałem, że istnieje imię Kamilia, dopiero Google mnie oświeciło :)
a swoją drogą to jest gdzieś na stronie MF link do statusu złożonych wniosków, chodzi mi o informacje czy jest weryfikowany czy do wypłaty czy wypłacono itp.itd ???
Pzdr
Dorota
Pzdr
Dorota
Niestety nie. Jeżeli masz status 200 i możesz wydrukować UPO to masz jedynie potwierdzenie,że dotarło. Tego czy przelew ze zwrotem wyszedł od nich nie da się sprawdzić.