Program zainstalowałem, mając na komputerze kilka instalacji pitów 20xx z wszystkimi plikami źródłowymi. Przy pierwszym uruchomieniu program chyba jakoś zassał sobie te dane.
Dzisiaj zauważyłem, że zaraz na pierwszym oknie po uruchomieniu programu - w sekcji "Otwórz rozliczenie" mam listę wszystkich e-deklaracji.
Na liście widnieją nazwy plików z rozliczeniami - ostatnio otwierane.
Ponieważ w jednym przypadku otwierałem identycznie nazywające się zestawy ale za dwa różne lata - chciałem prawym przyciskiem myszy wywołać okno z informacją o zawartości pliku.
Ku mojemu zdziwieniu plik z nazwą np. PIT36, Grzegorz Nowak, Anna Nowak (który powinien zawierać zeznanie za 2018) potraktowany PPM, pokazuje rozliczenie PIT-28 za 2017 ZUPEŁNIE INNEJ OSOBY, którego to rozliczenia w ogóle IPSem nie traktowałem, ani też nie traktowałem programem PITy2018....
Robię PPM na różnych, kolejnych zestawach na liście i PPM podaje mi dane zeznania cały czas jednej i tej samej osoby, o której mowa w zdaniu poprzednim... O co chodzi?
Oczywiście każde kolejne zeznanie zawiera w istocie to, co powinno zawierać, a nie to co pokazuje się po PPM. Irytujące bardzo.
Niezły jest ogólnie ten IPS, ale ma takie niedociągnięcia techniczno-formalne, że coraz bardziej obawiam się, czy podobne bugi nie kryją się gdzieś po stronie merytorycznej.
PITy IPS - bugi w oknie startowym.
Re: PITy IPS - bugi w oknie startowym.
Część merytoryczna jest ta samo c w PITy 2018 i 2017. Została przetestowana.
To o czym Pan pisze zostało dodane "przy okazji" i nie podlega ścisłym testom.
Dziękuje za informację. Ale to chyba nie jest najnowsza wersja programu.
To o czym Pan pisze zostało dodane "przy okazji" i nie podlega ścisłym testom.
Dziękuje za informację. Ale to chyba nie jest najnowsza wersja programu.
Re: PITy IPS - bugi w oknie startowym.
Wersja pliku: 1.2018.1.90
Program nie zgłasza, że jest nowsza.
Program nie zgłasza, że jest nowsza.