Przy zmiennej kwocie zmniejszającej podatek często przy rozliczeniu wspólnym małżonków używam opcji "_+" i zmieniam na rozliczenie
Małżonkowie osobno.
Jest opis na belce tytułu "Mąż rozliczający się osobno" i "Żona rozliczająca się osobno" - jest to OK gdy podatnikiem jest mąż.
Jednak gdy podatnikiem jest żona, to wtedy jest to trochę mylące - proponowałbym kontynuować dalej "Podatnik rozliczający się osobno",
"Małżonek rozliczający się osobno".
Tak samo po wykonaniu polecenia - opisy/tytuły do otwartych formularzy.....
Rozliczenie małżonków zmiana na osobno
Re: Rozliczenie małżonków zmiana na osobno
Tak jest w nowych PIT-tach IPS.
Dziękuję ..
Panie M.K., popieram zdanie 'wla.gle'.
Dla mnie to też jest mylące. Lepsze byłyby słowa 'Podatnik' i 'Małżonek' - jak pisze 'wla.gle'.
A program PITy IPS bardzo podoba się mi wizualnie. Czy taką wizualizację można byłoby zastosować w programach PITyxxxxNG?
Czarek
Dla mnie to też jest mylące. Lepsze byłyby słowa 'Podatnik' i 'Małżonek' - jak pisze 'wla.gle'.
A program PITy IPS bardzo podoba się mi wizualnie. Czy taką wizualizację można byłoby zastosować w programach PITyxxxxNG?
Czarek
Chciałbym w przyszłości zastąpić PITy XXXX programem PITy IPS.
Jest szansa aby do końca roku dopracować go tak aby spełniał wszystkie wymogi użytkowników.
Jest szansa aby do końca roku dopracować go tak aby spełniał wszystkie wymogi użytkowników.