błąd PIT-O
błąd PIT-O
Witam
przypadkowo odkryłem błąd jak wpisujemy datę lub PESEL dziecka starszego niż 25lat program nie wychwytuje tego jako błąd, tak samo jak wpisałem swoje dane a jestem z rocznika '84 program uznaje że spełniam warunek ;)
przypadkowo odkryłem błąd jak wpisujemy datę lub PESEL dziecka starszego niż 25lat program nie wychwytuje tego jako błąd, tak samo jak wpisałem swoje dane a jestem z rocznika '84 program uznaje że spełniam warunek ;)
Re: błąd PIT-O
Ja wpisałem 1950 rok - nie uważam tego za błąd....to są tylko dane...ale powinny być to dane dziecka na które
przysługuje odliczenie...wg mnie.
Zobaczymy co p. Marcin na to...
przysługuje odliczenie...wg mnie.
Zobaczymy co p. Marcin na to...
znajoma mi to powiedziała, sama omyłkowo zamiast wpisać '99 wpisała '90... żeby było śmieszniej tak samo w zeszłym roku i US "żadnych zastrzeżeń nie miał"
Edyta mówi:
e-deklaracje mają ten sam "babol"
Edyta mówi:
e-deklaracje mają ten sam "babol"
US posiada/ma podgląd do ewidencji PESEL - może sprawdzić - i widząc ew. omyłkę może PRZECHODZI NAD TYM DO PORZĄDKU DZIENNEGO.
Ja to pochwalam..jest to w końcu tzw. "czeski błąd".
A teraz nawet "zasysają" dane do rozliczeń Twój e-pit.:)
Poza tym, po co mają sobie dodawać "roboty" i tak nie ma z tego żadnych korzyści finansowych dla FISKUSA.
Ahoj !
Ja to pochwalam..jest to w końcu tzw. "czeski błąd".
A teraz nawet "zasysają" dane do rozliczeń Twój e-pit.:)
Poza tym, po co mają sobie dodawać "roboty" i tak nie ma z tego żadnych korzyści finansowych dla FISKUSA.
Ahoj !
rozumiem, ale przy innych "czeskich błędach" system krzyczy czy nawet sama bramka nie pozwala przejść dalej... widać że są błędy i błędy
Czy jest możliwe że dzieci starsze niż rok nie mają numeru PESEL?
-
NIe ma błędu... Jeśli masz na utrzymaniu niepełnosprawne dziecko to masz prawo odliczać ulgę na dziecko nawet jak skończy 26 lat
Oczywiście ... strzał w "10"..:)
Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych przewiduje dla rodziców i opiekunów prawnych wychowujących dzieci
- tzw. ulgę prorodzinną.
Jeśli dzieci są niepełnosprawne, ulga przysługuje niezależnie od wieku dziecka.
Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych przewiduje dla rodziców i opiekunów prawnych wychowujących dzieci
- tzw. ulgę prorodzinną.
Jeśli dzieci są niepełnosprawne, ulga przysługuje niezależnie od wieku dziecka.