Witam,
Otrzymałem PIT-8C - część "D" - nagrody w ramach programu partnerskiego - przychód 399 zł. Rozliczam się z żoną i oprócz tego mamy jeszcze Pity 11. Czy wpisywać ten przychód 399 zł. z PIT 8C do rozliczenia rocznego (Pit 36) - jeżeli tak, to czy w "inne źródła"?
Pit 8C - nagroda w ramach programu partnerskiego
Re: Pit 8C - nagroda w ramach programu partnerskiego
A taki program partnerski nie ma charakteru promocji i reklamy ?
Bo o ile wiem przychody związane z promocją i reklamą są zwolnione z pdof do kwoty 760 zł.
Bo o ile wiem przychody związane z promocją i reklamą są zwolnione z pdof do kwoty 760 zł.
Nagroda za sprzedaż premiową - jest coś takiego:
.....jeżeli jednorazowa wartość tych nagród nie przekroczy kwoty 760 zł, wówczas będą one zwolnione z podatku dochodowego na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych
.....bez znaczenia dla możliwości skorzystania z takiego zwolnienia pozostaje ilość otrzymanych w ciągu roku nagród oraz łączna ich wartość.
Trzeba jednak pamiętać, że zwolnienie to ma zastosowanie w przypadku, gdy nagrody otrzymane przez osoby fizyczne nie są związane z prowadzoną przez te osoby pozarolniczą działalnością gospodarczą i nie stanowią przychodu z tej działalności.
Pozdrawiam .....
.....jeżeli jednorazowa wartość tych nagród nie przekroczy kwoty 760 zł, wówczas będą one zwolnione z podatku dochodowego na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych
.....bez znaczenia dla możliwości skorzystania z takiego zwolnienia pozostaje ilość otrzymanych w ciągu roku nagród oraz łączna ich wartość.
Trzeba jednak pamiętać, że zwolnienie to ma zastosowanie w przypadku, gdy nagrody otrzymane przez osoby fizyczne nie są związane z prowadzoną przez te osoby pozarolniczą działalnością gospodarczą i nie stanowią przychodu z tej działalności.
Pozdrawiam .....
Witam gdzie rozliczyć przychód ujęty w pit11 CzęśćF poz75 nazwany jako nagroda w programie partnerskim na kwotę 230 zł?
PIT-37 wiersz INNE ŹRÓDŁA..