UPO na podstawie nr-u referencyjnego
UPO na podstawie nr-u referencyjnego
Podczas wysyłki deklaracji zeznanie zostało przyjęte, pojawił się status 302 i po dłuższej chwili nie udało się uzyskać statusu 200 (co często się zdarza gdy coś się dzieje z bramką MF) ale po kilku godzinach czy w następnym dniu udaje się już potwierdzić złożone zeznanie.
Tym razem coś się stało, że po uzyskaniu statusu 302 zamknąłem program i okazało się że nie ma śladu wysyłki tego rozliczenia w programie, ale tak się złożyło, że mam nr referencyjny i faktycznie na "ministerialnym" upo otrzymałem status 200. Ale program Pity tego nie widzi. Proponuje przywrócić funkcję obecną w programie PITy do 2014roku, mianowicie w przypadku braku informacji o wysłanych danych był aktywny przycisk "Ponownie sprawdź status" i po jego wciśnięciu pojawiało się okienko do wprowadzenia nru referencyjnego i program automatycznie wczytywał dane do upo.
Byłoby to bardzo użyteczne choćby w sytuacji przypadkowego użycia przycisku "usuń" lub jakichś przypadkowych awarii, zawieszeń programu.
Tym razem coś się stało, że po uzyskaniu statusu 302 zamknąłem program i okazało się że nie ma śladu wysyłki tego rozliczenia w programie, ale tak się złożyło, że mam nr referencyjny i faktycznie na "ministerialnym" upo otrzymałem status 200. Ale program Pity tego nie widzi. Proponuje przywrócić funkcję obecną w programie PITy do 2014roku, mianowicie w przypadku braku informacji o wysłanych danych był aktywny przycisk "Ponownie sprawdź status" i po jego wciśnięciu pojawiało się okienko do wprowadzenia nru referencyjnego i program automatycznie wczytywał dane do upo.
Byłoby to bardzo użyteczne choćby w sytuacji przypadkowego użycia przycisku "usuń" lub jakichś przypadkowych awarii, zawieszeń programu.
Re: UPO na podstawie nr-u referencyjnego
Czy wysłanie duplikatu (jeszcze raz to samo zeznanie) i ponowne otrzymanie nr.ref. ze statusem "wysłano duplikat" nie rozwiązuje problemu?
Niestety: status 411 weryfikacja negatywna-w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym.
I oczywiście w oknie wysyłki pojawił się inny numer referencyjny, gdyby tak dało się go podmienić na ten z pierwszej wysyłki, to pewnie by dało się pobrać UPO
I oczywiście w oknie wysyłki pojawił się inny numer referencyjny, gdyby tak dało się go podmienić na ten z pierwszej wysyłki, to pewnie by dało się pobrać UPO
To znaczy że i xml musiał się zmienić. Aby wszystko jest prawidłowo na tym zeznaniu? Nic nie ubyło / przybyło?
Tak była drobna zmiana. W pierwszej wersji w rubryce ulica była kropka "." Wynikło to stąd, że dane podatnika były importowane z Biura Rachunkowego, a w zamierzchłych czasach w wielu formularzach biuro zgłaszało błąd gdy pole ulica nie było wypełnione i wielu dawnych naszych podatników ma jeszcze w danych stałych kropkę w polu ulica. Gdy kropkę wstawiłem ponownie udało się pobrać UPO z pierwotnej wysyłki.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Bardzo dziękuję za pomoc.
mam tak samo, wysłałam, nie ma upo,, ale nie mam nr referencyjnego , wysłać się drugi raz nie da...
co zrobić żeby pobrać upo ?
co zrobić żeby pobrać upo ?
Miałem taką sytuację 2-3 lata temu.
Wysłałem PIT36L. PIT poszedł, nr ref nie wrócił
Zadzwoniłem na infolinię edeklaracji - konsultant poprosił o maila.
Podałem dane klienta, jego nip i mailem na drugi dzień dostałem nr ref do pobrania UPO.
Wysłałem PIT36L. PIT poszedł, nr ref nie wrócił
Zadzwoniłem na infolinię edeklaracji - konsultant poprosił o maila.
Podałem dane klienta, jego nip i mailem na drugi dzień dostałem nr ref do pobrania UPO.
tam się nie dodzwoni … jestem 29 na linii :(
https://www.podatki.gov.pl/skontaktuj-s ... ie-e-mail/
Dokładnie na ten sam email pisałem: info.e-deklaracje@mf.gov.pl
Podałem informacje dotyczące PIT - imię, nazwisko, NIP, opisałem sytucję i podałem orientacyjny czas kiedy wysłałem deklarację.
Podałem informacje dotyczące PIT - imię, nazwisko, NIP, opisałem sytucję i podałem orientacyjny czas kiedy wysłałem deklarację.
https://www.podatki.gov.pl/skontaktuj-s ... ie-e-mail/