dublowanie dochodu na formularzu
dublowanie dochodu na formularzu
Przy wypełnieniu formularza Pit 37 wszystko o ale przy próbie podpisania danymi za rok 2017 i otworzeniu górnej zakładki formularz oprócz wprowadzonych dochodów z tytułu umowy zlecenia pojawia się też dochód w pozycji: emerytury i renty oraz dochody z innych źródeł.
Re: dublowanie dochodu na formularzu
Czy ktoś też ma ten sam problem?
1.Czy to jest najnowsza wersja programu 1.2018.4.1?
2.Co znaczy "otwarcie górnej zakładki?"
2.Co znaczy "otwarcie górnej zakładki?"
Witam! U mnie jest podobnie. Po podpisaniu danymi za rok 2017,jeszcze przed wysłaniem,pojawia się okno z podglądem danych wysyłanych w formularzu, na którym błędnie pojawia się zdublowany dochód w pozycji inne źródła (w rubryce strata i zaliczka powtarzają się kwoty przychodu ze stosunku pracy i kosztów uzyskania przychodu). W pit 37 jest wprowadzony tylko przychód ze stosunku pracy. Wersja programu: 1.2018.4.2.
Chodzi mi o to, że po podpisaniu danymi za rok 2017, a jeszcze przed wysłaniem,pojawia się okno z podglądem danych wysyłanych w formularzu, na którym błędnie pojawia się zdublowany dochód w pozycji inne źródła i emerytury i renty. (Tzw. górna zakładka to okno z podglądem formularza do wysyłki - wcześniej źle się wyraziłam). A program zaktualizowany do najnowszej wersji. We wcześniejszej też tak było.
Sprawdzamy
Błąd jest w pliku xsl (schemat prezentacji xml). Pliki xsl są tworzone i udostępniane przez e-deklaracje.
W tym roku nawał pracy dotknął także samo Min.Fin...
W tym roku nawał pracy dotknął także samo Min.Fin...
Czy to znaczy że trzeba czekać aż naprawią błąd po stronie MF?
-
Spróbuj teraz mi poszedł pit 37 bez problemu
Nie trzeba czekać. Dane XML są prawidłowe tylko sposób prezentacji na ekranie ma błędy.