brak moizliwości otworzenia zapisanych deklaracji
brak moizliwości otworzenia zapisanych deklaracji
Po ostatniej aktualizacji PITY 2018 niektóre zeznania zapisane i wysłane do Us nie otwierają sie, podobnie jak niektóre zeznania z 2017 , w związku z czym nie moge zaimportować tych danych z tych deklarcji do 2018, do przedwczoraj wszystyko działalo, zawsze wszystko było ok ,mam wykupioną co roku licencję, niczego nowego nie instalowałam, nie wiem co moze byc przyczyną?
Re: brak moizliwości otworzenia zapisanych deklaracji
Czy w czasie wczytywania zeznania występuję jakiś komunikat?
Nie panie Marcinie ,robię jak zawsze kolejno: Otwórz zapisane>szukaj podatnika ( tu wpisuję nazwisko i zeznanie pojawia sie tylko w pierwszym okienku,natomiast w tym drugim pod spodem gdzie mamy <szukaj Formularz> nie wyskakuje juz to zeznanie, a musi zebym mogła je otworzyć, mimo iż ustawienia mam zaznaczone na " Wszystkie"
Rozumiem, że gdy zaznaczy Pani w pierwszym okienku podatnika to nie pojawiają się dla niego zeznania. Czy tak?
Dokładnie tak
A naciśnięcie przycisku odświeżenia zawartości nic nie daje?
niestety nic :////
-
Proszę w oknie wyboru zapisanych zeznań za 2017 rok wybrać opcję "Dowolny plik". Powinno otworzyć się okno z zapisanymi zeznaniami. Jeśli się pojawia i można otworzyć zeznanie wybierając plik z tego okna, to proponuje zamknąć program i przejść do folderu tych plików. W nim powinien znajdować się plik PITY2017NG.INDEX Proszę przenieść ten plik, otworzyć aplikację PITy 2017 a w niej "Otwórz zapisane" i nacisnąć na przycisk "Odśwież zawartość". Identycznie można sprawdzić i zrobić w programie PITy 2018.