PIT na stronie MF
PIT na stronie MF
Czy wysyłanie PITów przy użyciu tego programu w tym roku ma sens kiedy na stronie MF nasze Pity będą dostępne od 15 lutego ?
Re: PIT na stronie MF
Chodzi o PIT-37 i PIT-38. Ma sens tylko wtedy gdy podatnik chce sam złożyć swój PIT. Jeśli nie chce (jest mu to obojętne) to nie musi nawet zaglądać na stronę M.F.
PS. Może ktoś mi podpowie skąd podatnik wtedy będzie wiedział ile ma dopłacić (ewentualnie) podatku?
PS. Może ktoś mi podpowie skąd podatnik wtedy będzie wiedział ile ma dopłacić (ewentualnie) podatku?
M.K. pisze:
> Chodzi o PIT-37 i PIT-38. Ma sens tylko wtedy gdy podatnik chce sam złożyć
> swój PIT. Jeśli nie chce (jest mu to obojętne) to nie musi nawet zaglądać
> na stronę M.F.
>
> PS. Może ktoś mi podpowie skąd podatnik wtedy będzie wiedział ile ma
> dopłacić (ewentualnie) podatku?
ja bym chciał wiedzieć gdzie dokładnie ten PIT będzie i jak go TYLKO ja będę mógł zobaczyć, zatwierdzić, zeedytować... komu, gdzie będę musiał świstek jakiś złożyć, ile i czemu tak długo czekać, czy zadziała to do razu, czy się system zwiesi?
> Chodzi o PIT-37 i PIT-38. Ma sens tylko wtedy gdy podatnik chce sam złożyć
> swój PIT. Jeśli nie chce (jest mu to obojętne) to nie musi nawet zaglądać
> na stronę M.F.
>
> PS. Może ktoś mi podpowie skąd podatnik wtedy będzie wiedział ile ma
> dopłacić (ewentualnie) podatku?
ja bym chciał wiedzieć gdzie dokładnie ten PIT będzie i jak go TYLKO ja będę mógł zobaczyć, zatwierdzić, zeedytować... komu, gdzie będę musiał świstek jakiś złożyć, ile i czemu tak długo czekać, czy zadziała to do razu, czy się system zwiesi?
tutaj masz wszystko dokładnie opisane..
https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/
Do otwarcia interaktywnego pitu będzie potrzebna przeglądarka IE wersja 11.
https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/
Do otwarcia interaktywnego pitu będzie potrzebna przeglądarka IE wersja 11.
Jeśli na stronie MF będzie edytowanie (a będzie) to zastąpi to ten program który od lat użytkuję.
No to będę bezrobotny ;(