Re: PIT -8c
Gdzie wpisać w PIT -37 wysokość przychodów z tytułu refundacji szkoleń /informacja dot. wysokości o których mowa w art.20 ust.1 USTAWY.
W jakim dziale PIT-8C jest wpisana kwota?
w poz.24 Refundacja szkoleń jest wpisana kwota 600,00 zł.
To rozliczasz wszystkie przychody w PIT-36, a refundację z PIT-8C w wierszu inne źródła.
Tak, tylko, że w tym pit w sekcji D, pisze informacja o wysokości przychodów , o których mowa w art.20 ust.1 ustawy. A refundacja z tytułu szkoleń wynosi : przychód 600 zł. i nie pobrano żadnych zaliczek podatkowych. Problem taki ,że nie wiem gdzie to ująć w pit 37.
Proszę przeczytać post @koleżanki.
Proszę przeczytać post @koleżanki.
Bardzo przepraszam,ale nie ująłem wszystkiego. Otóż nie nadmieniłem ,że wcześniej otrzymałem PIT 11 z zakładu pracy i wyszczególnieniem osiągniętych przychodów w roku 2017,. Kilka dni później nadszedł wymieniony PIT -8c a w nim mowa jak wcześniej wspomniałem o przychodach z tytułu refundacji szkoleń w wysokości 600 zł. W tym cały sęk ,że nie wiem obecnie czy należności ze stosunku pracy wykazać w pit 37 ,a z refundacji w pit 36, a czy całość w pit 36/. Czy dobrze zrobię gdy w pit 36 ujmę należności ze stosunku pracy ,a w rubryce inne żródła kwotę z refundacji. Dziękuję za odpowiedź.
Przeczytaj jeszcze raz co napisała @koleżanka
<To rozliczasz wszystkie przychody w PIT-36, a refundację z PIT-8C w wierszu inne źródła.>
< Czy dobrze zrobię gdy w pit 36 ujmę należności ze stosunku pracy ,a w rubryce inne żródła kwotę z refundacji.>
Tak.
<To rozliczasz wszystkie przychody w PIT-36, a refundację z PIT-8C w wierszu inne źródła.>
< Czy dobrze zrobię gdy w pit 36 ujmę należności ze stosunku pracy ,a w rubryce inne żródła kwotę z refundacji.>
Tak.
dziękuję ślicznie za informację-pozdrawiam.