Formularz zg i pit zerowy.

Pytania i informacje związane z rozliczaniem pit-ów za 2017 rok.
wla.gle

Re: Formularz zg i pit zerowy.

Post autor: wla.gle »

Dobra wiadomość - NIE MASZ ŻADNEGO BŁĘDU.

Mnie program tak samo wyliczył ...jeszcze sprawdzę na piechotę, ale nikt nie zgłaszał żeby program źle liczył progresję
stopą procentową dochód polski.

....a pani w urzędzie wychodzi 2330, i kazałą poprawić - co to za panie - może to była osoba przymująca \
rozliczenie na dzienniku podawczym...?
Ta pani nie ma żadnych uprawnień do weryfikacji rozliczenia .......składasz i koniec kropka.

snykwa

Post autor: snykwa »

Sprawdziłem naszym programem i e-deklaracjami a to program Min. Finansów. Wyniki dokładnie takie same i dokładnie takie same jak Twoje i @wla.gle.
Podobny wynik jak pani z US wyszedł mi jak nie wpisze się w poz. 188 dochodu z PIT/ZG poz. 8.

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Też to zauważyłem - tylko co ma pani z "okienka" do oceny wyliczeń w pit.......i jeszcze twierdzi, że jest źle...paranoja...
albo przerost ambicji nad wartością....
Lepiej by zrobiła gdyby powiedziała, że nie ma obowiązku sprawdzania wyliczeń.....skoro się na tym nie zna=wprowadza
petenta /podatnika/ w błąd/

Zgadzam się z tym, że rozliczenie jest dobre....ręcznie tak samo.

@anam
dopiszę.../tak dla pewności/..
a miałaś PIT-36 i załącznik PIT/ZG w czasie składania zeznania z wypełnionymi kwotami poz.8 ZG i poz. 188 PIT-36..?
______
Ahoj !

Czech

Post autor: Czech »

Twoje rozliczenie jest prawidłowe - wyślij go netem albo poleconym , ale ja bym poszedł osobiście i KAZAŁ pani z "okienka" je przyjąć, albo niech na Twoim zeznaniu napisze, że odmawia przyjęcia.

Aga K-S

Post autor: Aga K-S »

anam pisze:>
> dochód z niemiec z delegacji mam z pit 11 w poz 32 doch zwolniony = 4307.23
> skł społ = 584,46, skł zdrow =285,09 i wpisałam je w załącznik zg w poz 8
czy na dochód z DE to jest odrębny PIT-11 i odrębnie wykazane składki na społeczne i zdrowotne?
Bo ze sposobu jak wypisałaś dochody wnioskuję, że tak. Proszę o potwierdzenie.

Czarek

Post autor: Czarek »

snykwa pisze:
> Podobny wynik jak pani z US wyszedł mi jak nie wpisze się w poz. 188
> dochodu z PIT/ZG poz. 8.

A dokładniej:
Podstawa obliczenia podatku wynosi 15.984,70 (po zaokrągleniu: 15.985,00) po dodaniu kwoty 584,46 w polu 153 (PIT-36) do kwoty 2.696,30.
Obliczony podatek (pole 191) wyniesie 2.321,28 - tak wyliczył nasz program.

Pozdrawiam.

anam

Post autor: anam »

Tak wpisałam, składki które są wyodrębnione w pit 11, z delegacji z niemiec w kolumnę dochód zwolniony

anam

jeszcze doprecyzuję ze na delegacje mam pita 11 ze składkami społecznymi i zdrowotnymi które dodam do pozostałych. Dodam że zeznanie było złożone wczesniej i Pani mnie wzywała pózniej do wyjasnienia. Dziękuję Wam bardzo za pomoc spróbuję to jakoś wyjaśnić, chociaż wiadomo jakie jest podejscie urzędników.

snykwa

Post autor: snykwa »

Zrób sobie rozliczenie e-deklaracjami. Jest to program min. finansów. Wydrukuj sobie i pokaż im rozliczenie oraz powiedz, że zrobiłaś to e-deklaracjami i niech Cię ..... No może tego to im nie mów.

anam

Miałam oczywiście załącznik pit zg i poz 8 wpisane dochody z Niemiec a w kolumnie 188 w pit 36 przeniosła mi sie kwota z zg do wyliczenia stopy procentowej

Zablokowany