Skrócony okres wypowiedzenia a stosunki pracy

Pytania i informacje związane z rozliczaniem pit-ów za 2017 rok.
Jogi

Skrócony okres wypowiedzenia a stosunki pracy

Post autor: Jogi »

Witam,
W firmie X pracowałem do 31. 01.2017 z której zostałem zwolniony za skróconym okresem wypowiedzenia. Za luty i marzec dostałem należne odszkodowanie. Do firmy Y przyjąłem się 20.02.2017 i pracowałem do końca roku. Obie firmy leżą poza miejscowością zamieszkania.
I tu pojawiają się pytania:
Czy ten luty i marzec to jest praca u dwóch pracodawców równocześnie?
Czy w programie do rozliczania PIT moge zaznaczyć wiele stosunków pracy podwyższone w związku z zamieszkaniem poza miejscowością zakładu pracy?

Aga K-S

Re: Skrócony okres wypowiedzenia a stosunki pracy

Post autor: Aga K-S »

Jogi pisze:
> Czy ten luty i marzec to jest praca u dwóch pracodawców równocześnie? a od pierwszego pracodawcy świadectwo pracy masz do kiedy? Do 31.01 czy obejmuje również luty i marzec? Jeśli w okresie skrócenia nie masz innej umowy to okres ten zalicza się do stażu pracy.
> Czy w programie do rozliczania PIT moge zaznaczyć wiele stosunków pracy
> podwyższone w związku z zamieszkaniem poza miejscowością zakładu pracy? jeśli obie umowy nie pokrywają się, to uważam, że nie możesz zaznaczyć opcji z wielu stosunków pracy. Co do zastosowania podwyższonych KUP - to jak najbardziej tak.

Jogi

Re: Skrócony okres wypowiedzenia a stosunki pracy

Post autor: Jogi »

Dziękuję za odpowiedź.
Świadectwo pracy mam do 31.01.2017 czyli wynika z tego że nie pracowałem równocześnie w dwóch firmach.

Zablokowany