ortopeda
Re: ortopeda
Moim zdaniem to nie kwalifikuje się do odliczenia.
Jeśli niepełnosprawność dotyczy schorzenia ortopedycznego to nie wiem czy nie mogłabyś odliczyć zastrzyków jako leki (powyżej 100 zł miesięcznie) jeśli masz faktury.
Jeśli na fakturze jest iniekcja/usługa - nie odliczysz
Jeśli nazwa leku - można odliczyć.
Jeśli nazwa leku - można odliczyć.
Podejrzewam, że faktury są wystawione za wykonane konsultacje lekarskie.
Może być również taka sytuacja, że są dwie pozycje na fakturze:
1-za usługę
2-cena leku
_____
Ahoj!
1-za usługę
2-cena leku
_____
Ahoj!
dokładnie, konsultacja+iniekcja czyli wizyta+zastrzyk w kolano x 5 po 270 zł. W tym jest też zastrzyk na który nie dostał faktury
Na każdej fakturze wystawionej przez SP ZOZ jest:
- konsultacja ortopedyczna + iniekcja (data np. 10.08.2017), ilość 1, wartość 270 zł
I tak jest na każdej za 5 faktur.
Wyczytałam, że "Niepełnosprawny może odliczyć w ramach ulgi rehabilitacyjnej koszt zakupu leku, ale nie wydatki poniesione na jego podawanie w formie iniekcji. Tak wynika z interpretacji indywidualnej wydanej przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi 13 lutego 2014 r. (IPTPB2/415-705/13-4/KKu)
- konsultacja ortopedyczna + iniekcja (data np. 10.08.2017), ilość 1, wartość 270 zł
I tak jest na każdej za 5 faktur.
Wyczytałam, że "Niepełnosprawny może odliczyć w ramach ulgi rehabilitacyjnej koszt zakupu leku, ale nie wydatki poniesione na jego podawanie w formie iniekcji. Tak wynika z interpretacji indywidualnej wydanej przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi 13 lutego 2014 r. (IPTPB2/415-705/13-4/KKu)
Czyli to się nie kwalifikuje, tak jak wczoraj napisałam.
Po prostu - trzeba samemu kupić zastrzyki w aptece - oczywiście jeśli się przewiduje odliczenia.....