Działalność gospodarcza + praca za granicą
-
Działalność gospodarcza + praca za granicą
Czy działalność gospodarczą, zawieszoną w październiku muszę opodatkować razem z pracą na umowę w Niemczech.
Zrobić to na pit 36 + pit B (działalność) + pit zg (praca w Niemczech ) nigdy nie rozliczałem działalności razem z dochodami z zagranicy wię chciałbym się upewnić, z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Zrobić to na pit 36 + pit B (działalność) + pit zg (praca w Niemczech ) nigdy nie rozliczałem działalności razem z dochodami z zagranicy wię chciałbym się upewnić, z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Re: Działalność gospodarcza + praca za granicą
Oczywiście TAK.
PIT-36, PIT-B, PIT/ZG...
________
Ahoj!
PIT-36, PIT-B, PIT/ZG...
________
Ahoj!
-
Czyli dochód z działalności opodatkowany według wyliczonej stopy procentowej ????
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli DG opodatkowana była wg skali podatkowej ( nie wg. podatku liniowego 19%), to niestety musisz uwzględnić pracę za granicą, obliczyć stopę % podatku i wg tej nowej stopy podatkowej zapłacić podatek od dochodów z działalności gospodarczej.
krzysiek.k120 » dzisiaj, o 10:58
Czyli dochód z działalności opodatkowany według wyliczonej stopy procentowej ????
Pozdrawiam
Tak, bo Niemcy - metoda wyłączenia z progresją.
Rozumiem, że DG wg zasad ogólnych....
_____
Ahoj!
Pozdrawiam
Tak, bo Niemcy - metoda wyłączenia z progresją.
Rozumiem, że DG wg zasad ogólnych....
_____
Ahoj!
-
Dzięki za pomoc , ponieważ szykuje mi się takie rozliczenie chcę jeszcze się upewnić czy dochód z działalności zawieszonej lub zlikwidowanej określa się tak samo jak z działalności która trwa nadal tj.
Dochód =Przychód - koszty
gdzie koszty to remanent na początek roku + zakupy towarów + koszty pozostałe - remanent końcowy
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moim tematem
Dochód =Przychód - koszty
gdzie koszty to remanent na początek roku + zakupy towarów + koszty pozostałe - remanent końcowy
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moim tematem
dochód z działalności zawieszonej czy też zakończonej obliczasz normalnie wg zasad. Czyli tak samo jakbyś prowadził DG cały rok.
-
Wielkie dzięki i pozdrawiam