podatek z zagranicy
podatek z zagranicy
Mąż jest zagranica tam pracuje i tam się rozlicza. Czy tutaj w Polsce powinien złożyć jakiś PIT bądź deklaracje ze rozlicza się poza granicami kraju? jeśli tak to jaki i czy można go wysłać elektronicznie?
Re: podatek z zagranicy
A to zależy w jakim kraju pracuje.
To nie musi się rozliczać jeśli nie ma dochodów krajowych.
Jeśli jednak chce to rozlicza się na PIT-36 i PIT/ZG. Dochód wpisuje w PIT/ZG w poz. 8 (jeśli to umowa o pracę). Rozliczenie wyjdzie na 0.
Jeśli jednak chce to rozlicza się na PIT-36 i PIT/ZG. Dochód wpisuje w PIT/ZG w poz. 8 (jeśli to umowa o pracę). Rozliczenie wyjdzie na 0.
Nie muszę składać żadnego dokumentu do naszego Urzędu Skarbowego ze pracuje i rozlicza się w Anglii? typu ZAP -3 czy coś w tym rodzaju?
Dziękuje i pozdrawiam
Dziękuje i pozdrawiam
Dochody z Anglii są zwolnione z opodatkowania w Polsce, jeśli nie ma krajowych dochodów.
-
paulina_pina385
Witam. Mam pytanie. Pracowałam przez miesiąc w wakacje w 2016r. w Anglii i nie byłam zarejestrowana ani nie miałam NIN-u i powiedziano mi że nie będę się musiała rozliczać z podatku. Tydzień temu przyszło mi pismo ze zwrotem podatku i tu moje pytanie. Czy muszę coś z tym zrobić? Tego zwrotu jest bardzo mało i nie chce mi się w to bawić ale czy nie będę miała później żadnych nieprzyjemności ?
Nic nie musisz robić. Zwrot podatku z Anglii nie jest u nas opodatkowany.
-
paulina_pina385
Dziekuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam