W PIT-11 mam koszty uzyskania przychodu w kwocie 1084,67 zł. Pracowałam na umowie o pracę przez 7 miesięcy do 31.07 z dojazdem do innej miejscowości. Wypłata wpływała zawsze w następnym miesiącu więc w 2016 roku otrzymałam wpływy 8 razy. Jak powinnam wpisać KUP? 8*139,06=1112,48.
pozdrawiam
KUP
Re: KUP
Cyt:
"Aby płatnik mógł zastosować koszty podwyższone, pracownik powinien złożyć oświadczenie potwierdzające spełnienie warunków. Oświadczenie to jednak traci ważność z dniem rozwiązania stosunku pracy. Z tego względu płatnik przy wyliczaniu zaliczki od przychodów ze stosunku pracy uzyskanych po dniu jego ustania nie może stosować podwyższonych kosztów uzyskania przychodów, a jedynie podstawowe."
Ale wypełniając zeznanie wpisujesz tak jak pisze wla.gle.
"Aby płatnik mógł zastosować koszty podwyższone, pracownik powinien złożyć oświadczenie potwierdzające spełnienie warunków. Oświadczenie to jednak traci ważność z dniem rozwiązania stosunku pracy. Z tego względu płatnik przy wyliczaniu zaliczki od przychodów ze stosunku pracy uzyskanych po dniu jego ustania nie może stosować podwyższonych kosztów uzyskania przychodów, a jedynie podstawowe."
Ale wypełniając zeznanie wpisujesz tak jak pisze wla.gle.