Drobne uwagi

WojtekP

Drobne uwagi

Post autor: WojtekP »

Moja Mama jest od paru lat wierną użytkowniczką programu. Strasznie go lubi i rozlicza całą rodzinę + sąsiadów.
Drobne uwagi do programu które mi rzuciły się w oczy - raz że ja sam jestem informatykiem i jestem uczulony na pewne niuanse w aplikacjach a dwa że widziałem kiedy moja Mama się gubiła. Niestety program znam ledwie z parunastominutowych sesji więc...
1) wysyłka elektroniczna - błąd 414 błędne dane. Sprawdzamy - wszystko się zgadza. Okazało się że problem był taki że moja Mama wpisywała dane osobowe z małej litery (coś takiego wOJCIECH) bo jej Caps Lock się włączył, ale że domyślnie program wyświetlał wszystko dużymi to wyglądało ok. Dopiero przy wysyłce wyglądało to dziwnie i jak się okazuje to wielkość liter widać też ma znaczenie. Trochę dziwne...
2) Po zmianie wyżej wymienionych wielkości liter nazwa dokumenty w nagłówku nadal jest po staremu - trochę mylące
3) przycisk "+/-" nie ma dymku podpowiedzi (Okienko modyfikacji dołączania dokumentów). Tutaj też mylący przycisk "Twórz" - co jeśli odłączyliśmy coś jest trochę dziwny może lepiej "Zatwierdź" ? Ale wiem też że jeśli ktoś często używa tego to może z kolei zgłupieć jak zobaczy coś nowego ;)

I w sumie tyle. Zaraz sprawdzimy z Mamą Waszą nową aplikację :) Dziękuję za najlepszy program do PITów!!

Wojtek

wla.gle

Re: Drobne uwagi

Post autor: wla.gle »

---> Dziękuję za najlepszy program do PITów!! - i z tym się zgadzam.
Co do reszty - zwykłym użytkownikom taki niuanse nie przeszkadzają - kwestia przyzwyczajenia.
Poza tym program też pisał informatyk .....

M.K.

Re: Drobne uwagi

Post autor: M.K. »

Dziękuję za miłą dla mnie opinię!

Uwagi całkiem zasadne. Muszę sprawdzić jak to jest w praktyce z tymi wielkimi literami w podpisie. W tej chwili już nie pamiętam. Całkiem to możliwe, że na tym polu mogą występować z tego powodu problemy.

Proszę napisać jakie wrażenie zrobił na mamie i synu nowy program.
Czekam z niecierpliwością.

Zablokowany