Błąd - krzaki zamiast polskich znaków w XML w e-Kancelarii

Gość

Błąd - krzaki zamiast polskich znaków w XML w e-Kancelarii

Post autor: Gość »

Witam,

Przy wysyłaniu zeznania PIT-37 do systemu e-Deklaracje poprzez e-Kancelarię, na etapie 2-gim kreatora, w podglądzie wygenerowanego XMLa pojawiają się krzaki zamiast polskich liter, jak widać na tym screenshocie:

http://pokazywarka.pl/8xovuf-2/

Nie uniemożliwiło mi to wysłania tej deklaracji pomyślnie, ale:

1. wyglądało niepokojąco i gdybym nie było odważny, to bym zrezygnował z wysyłania deklaracji przez Internet, a przynajmniej za pomocą tego programu,

2. trochę się jednak obawiam, że może moja deklaracja została przez to zniekształcona i mój US będzie się czepiał..

Mój system to Windows 7 Ultimate 64-bit RTM z najnowszymi aktualizacjami na dzień dzisiejszy.

PITy 2009 mam w najnowszej dostępnej w tej chwili wersji 1.1.2.7, data: 21-02-2010.

PS Dodam jeszcze, że generalnie program u mnie działa i bardzo mi się podoba. Szybko i sprawnie wypełniłem w nim już 2 deklaracje dla swojej rodziny. Dziękuję za jego udostępnienie! :)

M.K.

Re: Błąd - krzaki zamiast polskich znaków w XML w e-Kancelarii

Post autor: M.K. »

Jest dobrze. Tekst do wysłania jest kodowany w standardzie UTF-8. Polskie znaki są zamieniane na ciąg bajtów. Zastanowię się czy do pokazania na ekranie nie zamienić ich na zwykła postać.

Zablokowany