Rozliczam osobę na rencie inwalidzkiej I grupy!!! Poza pitem 40A/11A, fakturami za leki dołączyła mi ,,decyzję przyznania dodatku pielęgnacyjnego''. Decyzja ta wystawiona jest w roku 1993 i widnieją na niej jeszcze kwoty w starych pieniązkach.
Chciałabym dowiedziec sie czy gdziesz i przedewszystkim gdzie mam to wciągnąć, czy to już jest w dochodach z zusu które są na picie!!!!!
pilne
-
marzenkaw1982
Re: pilne
No wlaśnie nie bardzo wiem czy to ulga. Na tym dokumencie piszę tak: dodatek z tytułu zaliczenia do I grupy inwalidzckiej. Tu jest kwota 351800 starych zlotych, czyli 35,18 na obecne.tu pisze że to dodatek pielęgnacyjny. Nie mam pojęcia czy to mam pomnożyć razy miesiące, czy to już jest wciągnięte do pitu z zusu.Co ja mam z tym zrobic?????????????????????????????
Re: pilne
art. 21 ust. 1 pkt 8 ustawy wolne od podatku dochodowego od osób fizycznych są świadczenia rodzinne wypłacone na podstawie przepisów o świadczeniach rodzinnych, dodatki rodzinne i pielęgnacyjne, zaliczki alimentacyjne oraz zasiłki porodowe wypłacone na podstawie odrębnych przepisów.
Dodatku pielęgnacyjnego nie wykazujesz w zeznaniu.
Dodatku pielęgnacyjnego nie wykazujesz w zeznaniu.